Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O poznání invenčnější než první dějství. A tím pádem zajímavější. Enola Holmesová od posledního filmového setkání o dva roky zestárla a založila si detektivní kancelář, aby už definitivně vyšla ze stínu svého slavného bratra Sherlocka. Ovšem případy se zrovna nehrnou a tak na poslední chvíli vezme zavděk vydat se vypátrat pohřešovanou dívku ze sirkárny, po které se slehla zem. A postupně objevuje prohnané korupční praktiky a další nekalosti, které jsou za zmizením mladé ženy. Millie Bobby Brown je pro roli mladé detektivky přímo zrozená. A v budoucnu může mít velký problém vyjít ze stínu této detektivní série. Stále promlouvá ke svým divákům, roztomile se ksichtí, neztratí se v akčních polohách a především usilovně pátrá. Henry Cavill v roli Sherlocka Holmese zůstal i na druhé pokračování, v závěru filmu dokonce absolvujeme jeho setkání s neméně proslulým doktorem Watsonem. Sourozenci Holmesovi neutvoří přímo vyšetřovací tandem, který by se od sebe nehnul ani na krok, ale budou spolu pohromadě na scéně několikrát. Hodně zaujme záludný inspektor Davida Thewlise, který naši hrdinku dokonce dostane na čas do vězení. Harry Bradbeer se scenáristou Jackem Thornem se rozhodl pro přece jen akčnější pokračování, kdy se značně režijně zlepšil. Výprava a kulisy Londýna fungují skvěle. Dvojka je podstatně kompaktnější než předchozí přírůstek, umí si udržet tempo i napětí, občasně vyloudí i něco komického. Najdou se ale i místa, která jsou scenáristicky průhledná a nefungují v celé své zamýšlené sofistikované podstatě, vycházejí spíše naivně. Celkově je dvojka solidní detektivní jízda se sympatickou představitelkou v titulní roli, která by to mohla ještě zkusit i do třetice. 8/10 ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Druhá Enola Holmes je o kus zábavnější a lépe zpracovaný film než první díl. Nabízí spoustu zajímavých vizuálních hrátek, příběh dobře skrývá svá tajemství i když bystřejší divák si vše domyslí poměrně brzy. Že se na Millie Bobby Brown dobře kouká víme už od jedničky (potažmo od Stranger Things), dvojka navíc nabízí daleko více Cavilla jako Sherlocka, což všemu jen prospívá. Bohužel i přes tyto zjevná pozitivní zlepšení mi celý film zkazily scenáristická rozhodnutí v poslední třetině filmu. Kromě toho, že závěr nezapůsobil nijak intenzivně, absolutně se mi nelíbilo ani rozhodnutí související s hlavním záporákem, kdy je tato postava skrz film naprosto nevybudovaná, nezajímavá, a její představitel postrádá i potřebné charisma pro tak ikonickou postavu. Tempo místy jen tak tak stačí, určitě by šlo 10-15 minut ušetřit pokud by některé scény dostaly správný drive, nebo byly rovnou vynechány. No a úplně finální scéna v továrně je strašná, horší nalejvárnu jsem dlouho neslyšel, a nakonec stačí párkrát dupnout. Je tak velká škoda, že ve všech ohledech hravějšímu pokračování zkazí zážitek posledních 20 minut. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dostali sme v podstate presne to isté ako v jednotke, čo je len dobre. Opäť sympatická Millie na ktorú je radosť sa pozerať, viacej Cavilla začo tiež palec hore a opäť je to skôr taká zlatá úsmevná detektívka. Je to aj celkom zamotané, koniec ma bavil a chválim aj soundtrack. Kľudne by som bral pokračovanie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já už jsem tedy nebyl úplně nějak odvázaný ani z jedničky, ale nakonec to na mě ještě takovým nějakým tím průměrným dojmem zafungovalo, jelikož jsem se vyloženě nenudil, mělo to spád, sem tam nějaký ten dobrý nápad, funkční vtípek, odlehčenější akcičku, fajn dobové zpracování, takže proč ne, nicméně z tohoto druhého pokračování už takové pocity prostě nemám a v podstatě v tom nevidím ani nic jiného, než slabší kopii prvního dobrodružství, respektive případu mladší sestry Sherlocka Holmese, Enoly Holmesové, která navíc nedodržela pravidla druhých dílů, a to aby toho bylo ve všech směrech víc. Tedy velkolepější pojetí, více akce, více humoru, více postav, a já nevím čeho všeho ještě více, nic z toho se zde ale nestalo, naopak druhý případ Enoly Holmesové je poklidnější, upjatější, prakticky bez akce, navíc s nevýraznými postavami, včetně jejich hereckých představitelů a ani samotná zápletka nepřináší příliš zábavnosti, jde zkrátka o takový nevýraznější případ, jehož rozuzlení je pak už jen podtrhnutím celkové nefunkčnosti tohoto filmu. Abych ale jen nehanil, vyložená nuda to taky není a v rámci možností to má poměrně svižný spád, takže úplně na odpis to nevidím, každopádně je to asi takto, koho bavila jednička, tak toho dvojka jakožto o něco málo horší pokračování nezklame, no a kdo nebyl nadšený už z první Enoly Holmesové, tak z této podívané bude nadšený ještě méně. Takže za mě už trojka jakože není už úplně nezbytná, myslím že dvakrát to totiž stačilo až až. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama