Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Arnie si dával rande s panem Predátorem v jihoamerické džungli, Bruce snižoval počty teroristů na letišti v Los Angeles, Sly ruku v ruce s ušlechtilým Afgánským lidem propagoval olovo a červenou barvu v Afganistánu, Van Damme si hrál s Bolo Youngem na kopanou tak, že absenci fotbalovýho míče nahradili svejma hlavama a Dolph Lundgren ? Tak ten běhal po Africe v homosexuálních trenýrkách a hrál velmi zábavnou hru, na koho se kamera koukne, toho Dolphíček odbouchne. Ano, ano to jsou osmdésátá léta a naši ostří hrdinové, kdo by ty časy nemiloval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej a jediný co jsem si pamatoval bylo, že Dolpha bodnul škorpión někde na poušti, víc nic, takže jiný řešení, než to vidět znova prostě nebylo. A teď když sem to po letech viděl, tak musim říct, že se jedná fakt o správný akční béčko s enormně drsně se tvářícím Lundgrenem, kterej snad překonává i sám sebe z Rockyho IV, což už je teda co říct, navíc Dolphovou rukou, potažmo kulometem a v jednom případě i největším dělem, co se snad kdy dostalo jakýkoliv akční ikoně do ruky, sundá několik desítek rusáků a jednou ranou i vrtulník. Takže nakonec jediná chyba týhle akční masáže je fakt, že je v příběhu zhruba 30ti minutová nudná mezihra, kdy se z Lundgrena stává "hodnej" a nevyhne se to stupidním dialogům, ale jinak super ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Láska mýho dětství a určitě jeden z klenotů Dolphovi herecký kariéry! Je to film krapet podloženej rasovou tematikou a řekl bych, že díky tomu mohl trochu těžit, protože takových akčňáků bylo málo. Ale z čeho především těžil, je to, že v něm běhá jeden kurva nasranej ruskej navoskovanej válečník v boxerkách a chce se mstít! Lundgren v životní fyzické formě, tu muskulaturu zde má brutální! Respekt z něj šlehá! Paní nostalgie za 90% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s kitanom. Tento film stale perfektne funguje aj po rokoch. Posledny Rambo má síce oveľa posobivejsie finale, ale ako celok je podla mna Red Scorpion lepsi. Pacia sa mi aj neakcne sceny v ktorych sledujeme postupnu zmenu hlavneho hrdinu a samotna akcia je dostatocne velkolepa a pestra. Zaporaci su dostatocne hnusni, zabavna postavicka, ktoru hra M. Emmet Walsh vtipna a Lundgren v plnej forme neskutocne cool. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)
  • Prvotní rozpočet byl 8 milionů amerických dolarů, ale nakonec se vyšplhal na 16 milionů. (Cheeker)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)

Reklama

Reklama