Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. John Travolta už není žádný rodinný tatínek ( Kdopak to mluví ). Za těch pár let se z něho stal vycvičený,akční hrdina s drsným výrazem v tváři. Killing season není ničím vyjímečný film,zápletka je jasná od začátku do konce, je velice předvídatelná, ale naštěstí je lehce strávitelná a příjemně koukatelná díky dvoům příjemným hercům. Já osobně bych však více přitvrdil při lovu na kočku a myš. 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě profláklé držky prostě nestačí, pokud scénárista zrovna čuměl s bandou yntelechtuánů na Ramba, když se rozdávala invence, a režisér je debil. A tak tu máme otylého pana Pomádu v roli bývalého, bezskrupulózního dozorce z ozdravovny pro bosenské muslimy, co vypadá, jako by ho orálně znásilnilo komando rozzuřených, nemytých Mormonů, až z toho s hubou plnou aft perfektně paroduje srbský přízvuk a zní jako Stojka, co zrovna přijel do Kanady požádat o azyl. Proti němu stojí sedmdesátiletý Bobík, jemuž uvěříte akorát to, že by po tom lese pajdal stejným způsobem, i kdyby neměl to prostřelené, atrofované lýtko a francouzské hole si nevzal jen proto, že by neměl jak držet luk. A tak si hoši střihnou unylou, funivou hoňku po Apalačských horách, potom celí zchvácení usednou na kámen, srovnají tep, shodnou se, že válka je kurva a domluví se na pravidelných, rodinných návštěvách. Oba už budou patrně pěkně v prdeli, že musí štěkat ve slaboduchých, nízkorozpočtových belgických sračkách a měli by se začít pomalu rozhlížet po nějakém idiotském sitcomu, který by jim zajistil penzijní připojištění. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci víc věnovali akčním pasážím místo stupidním dialogům, byl by to dost možná i vcelku solidní akční thriller/drama. Jasně chtěli z toho udělat emoční drama o výčitkách svědomí a důsledcích svých činů v minulosti, jenomže ty kecy o bohu atd – začnou velmi brzy nudit. Každý chtěl stejně jen vidět, jak si ti dva lukostřelci dají v lese pořádně do držky a navzájem se uloví. Když došlo na akci, bylo vidět, že to jde a až na pár přehnaných scén se mi to i líbilo. Atmosféra houstla, oba herci podali jakžtakž slušné výkony – jenže velká škoda, že se tu prostě víc kecalo, než bojovalo. Za scénu s prostřelenou tváří a pěknou barmanku dám o jednu hvězdu navíc, než jsem původně chtěl. Slabých 50% a to zavírám obě oči! ()

Okara

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době tu je opět snímek, u kterého absolutně netuším, co si o něm myslet. Jeden z mála filmů, který nakousává téma novodobé genocidy na Balkáně, i když pouze retrospektivními útržky. Tedy velmi silný potenciál, zabalený v revenge obalu. Co bych určitě vypíchnul, jsou herecké výkony obou protagonistů. Niro ani Travolta nemusí nikomu vůbec nic dokazovat a stoprocentní nasazení je už u nich očekáváno. No a vzhledem k tomu, že se dějová linka točí pouze kolem nich, už z principu nejde film jako celek zcela ztrhat. Na druhou stranu je sice hvězdné obsazení super, ale když se tam pachtí pod vedením naprosto stupidního scénáře, těžko to člověka zaujme. To si mohli rovnou zahrát karty. Každou chvíli má navrch ten druhý a ta špetka gore v době dnešní kinematografie nikoho neohromí. Tyto dva hlavní kontrastující aspekty vyrovnává mnoho dalších, jako americké exteriéry, Youngova hudba nebo samotný závěr. Takže já osobně jsem měl po naskočení titulků v hlavě trochu guláš. Zdržuji se tedy hodnocení, neboť jsem si jist, že bych ho mohl v budoucnu litovat, ať by bylo jakékoli. ?% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní tři minuty si klidně mohli odpustit. Travolta vypadá opravdu zle. CITÁT - Lov. Jedu na lov........... Prvních půl hodiny je to takové oťukávání, ale pak to začne. Pravda při dvou scénách jsem trochu zavíral oči, já mučení moc nemusím. Ale tady se to dá vydržet. CITÁT - Už se připozdívá.......... Vždycky mě překvapil ten dějový zvrat. Jak se tak říká "Každý chvilku tahá pilku". CITÁT - .....a vy víte, jak rád mluvím.......... Má to dobrou hudbu (zazní i Johny Cash) a povedené ozvučení. Zvláště scéna v kostele okolo 66 minuty je dobrá. CITÁT - Požehnej mi otče, ale neodpouštěj...... A i kamera si udělá pár krásných záběrů. Dokonce jsem uvažoval o pěti hvězdách, ale to by asi nebylo fér. Nakonec celkem velká spokojenost a povedený koncert Travolta vs. De Niro. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama