Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jedničke sa to v plnej miere vyrovná a stojí za to pozerať to aj po piaty krát. Neuveriteľné nápady tvorcov, ktorých fantázia na gagy je asi nevyčerpateľná a aj po tomto im zostalo dostatok nápadov na ďalšie skvelé pokračovanie. Americké politické narážky dokážeme pochopiť aj my a bodovala u mňa sexuálna scéna s raketou, ohňostrojom a ropnými vrtmi. –––– Láska je ako ozónová vrstva. Nechýba vám, kým ju nestratíte. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Známé rčení, že opakovaný vtip není vtipem tady naštěstí neplatí. Sice dvojka do velký míry recykluje vtipy z jedničky, ale pořád to skvěle funguje a i když tentokrát oproti prvnímu dílu tu jednu hvězdičku uberu tak jsem se pořád královsky bavil. Co asi udělají s panem profesorem? No asi ho budou mučit a pak zhebne! Leslie Nielsen na vrcholu a všechno ještě dokresluje geniální ironický dabing v podání mistra Vladimíra Brabce. Takže za mě každopádně pořád ještě hodně velká spokojenost.90% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mám mnohem víc nakoukaný než všechny ostatní, což je dle mého názoru asi ten hlavní důvod, proč se mi líbí ještě o něco víc než jednička. Některé vtipy, které jsou mimo hlavní dění, jsou naprosto úchvatné a já si nemůžu pomoct a musím se jim pokaždé smát. Jsou to právě scény, které jsou zde uvedené, jsou pro mě těmi, co se mi vždy ve spojitosti s komediemi parodického charakteru vybaví. Je krásné vidět nějaký film po dlouhé době a pořád se mu smát, protože ty scény prostě vtipné jsou. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Laťka zůstala na svém místě a Franku Drebinovy se IQ neposunulo ani o bod. Dky bohu za to! Leslie Nielsen se pro tuto roli narodil a není divu že si jí tolik užívá. Díky výbornému scénáři je vidět, že vedle nás, spokojených diváků si snímek užívali i samotní tvůrci, což se na výsledku viditelně podepsalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal šíleného detektiva Franka Drebina, který svojí imbecilitou, a na jeho roky neobvyklým sexuálním apetitem, rozesmával diváky už ve třech filmech. Tenhle je nejlepší. Obsahuje největší složku bláznivého a decentního humoru, ale pochopitelně své místo zabírá parodická složka na vážně míněné policejní detektivy a policejní okrsky všeho druhu. Po dávném rozpadu proslulé trojice Zucker-Abrahams-Zucker, zkráceně ZAZ, také ubylo filmů s tímto jedinečně provázaným humorem. A kdyby se tihle tři ještě někdy dali dohromady, tak zesnulého Leslie Nielsena v této roli nahradit nelze. Tahle komedie se příliš nezaobírá propracovaným dějem a jeho logikou. To, co tenhle film dělá zábavným a vtipným, je právě to, co se děje kolem ústřední dějové zápletky. Drebin a spol. moc inteligence nepobrali, ale jsou naprosto roztomilí. Záporáci jako by vypadli z nějakého comicsového sešitu, co záběr, to vtip nebo nějaká hláška a narážka na známý a vážně míněný film. Na plný počet to není z toho důvodu, že tento styl satirického humoru už tolik nepreferuji, a kdysi úderné hlášky už dnes tolik neobstojí. Rovněž seriál Police Squad, na kterém je založen, u nás není příliš známý a populární. A hlavně je znát, že to prostě je komedie z 90. let minulého století. 70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama