Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím, že se upozadili dvě naprosto špatně napsaný postavy (Vetchý a Rambo ) získal díl na přitažlivosti, ale zase že bych jásal nad náhodama, kde se podezřelý objeví v hospodě přesně v okamžiku, kdy tam "vyšetřujou" dvojčata, to fakt ne. Scéna z Renčem, to už byla asi parodie sama o sobě nebo nevím o vrahovi, kterýho vykreslí scénáře jako genia z chovaním naprostýho idiota raději pomlčím. Neříkám, že se určité napětí se u mě nekonalo, ale vidět scénaristickou zoufalost příjemný fakt nebylo. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimo vilu to s přimhouřením očí funguje. Ve vile nefunguje nic. Poslední epizodě zkrácení Scéna s vodou k nepřežití dlouhá - nebyl to sólový studentský film? Všichni dávno pochopili nevztahy na pracovišti, takže to nezvedání si telefonů mezi kolegy možná kdysi bylo praxí na 1. oddělení, ale ve fikci už je to ve třetí epizodě kontraproduktivně trapné, stejně jako karikaturní Vetchý, nejen padající přes plot. Obecně ty vztahy, jak pracovní, tak (nepříliš) rodinné, jsou moc černobílé. Agatha byla jen jedna. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle fakt ne. Možná mělo jít o jemně sofistikovanou parodii? Ale ani potom. Hvězdu dávám jen za Marušku od šváry, která dovedně vystřihla nepříjemnou sekretářku, a samozřejmě za "mého" Pavouka, kam chodím na Únětice a Zlatou Barboru, to mne potěšilo hodně, Jirko, žes vyhmátl zrovna mou oblíbenou, ale jinak... Za co vlastně chválili Rambu a Trojana, teda jejich postavy? Že naprosto nezodpovědně vlezli pachateli přímo do baráku sami, bez posil, neozbrojeni a jen díky scenáristům je dotyčný nezabil hned na místě? Btw, čtyři dny tam ty holky byly. To by Ramba na nějaký kop zdálky neměla už sílu a Ukrajinka by sotva stále klečela. Nehledě na to, že někde po nimi by byly výkaly a moč, protože na záchod je asi nepouštěl. Roli Hrušínského jsem nepochopil, ta postava ministra neměla vůbec žádné opodstatnění. A všechny ostatní chyby už tu koukám zazněly (nezapsaná SPZ, jen jeden telefonát šéfovi, lžíce na boty atd., atd.). Navíc, co se týče náhod, to atakuje novácké (licenční) Specialisty. Mám pocit, jako by tohle točil nějaký asistent režie, a ne Strach, který si na klišé buď dával sakra pozor, nebo s nimi dovedl pracovat a dát jim jisté ozvláštnění. A fórek s Renčem se také nepovedl. ()

daleba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej díl jsem neviděl... Vadilo to něčemu?! Nevadilo! Za tohle by se styděla i Prima tvl... Dělat z tolika skvělých herců úplný idioty by mělo být trestný! Jirka Strach mi málem dlužil novou televizi: sledovat Terezu, jak se chce napít, ještě o 3 sekundy dýl, tak..... Takže sbohem a hlavně se vyserte na tu další řadu! ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda mala vyššie tempo a preto by možno bavila najviac z celej série, lenže... Dvojčatá svojím spôsobom tiež vyriešili prípad, aj keď to bolo "pritiahnuté za vlasy" takže "Docent" bol prakticky zbytočná postava z celej série. Útek podozrivého z hospody a nemotorný kriminalista bola dosť trápna vsuvka v príbehu, minister zbytočná postava... nemá cenu hľadať chyby, nebola to najhoršie ale veľa detailov je potrebných doladiť a zmeniť pokiaľ bude niekedy "Docent 2". ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)
  • Když lékaři sdělují docentu Stehlíkovi (Ivan Trojan) zdravotní stav jeho otce, tak je za jedním z doktorů vidět v televizi předpověď počasí České televize. (Anglicankaaa)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno