Reklama

Reklama

Nepřivolávej nic zlého

(festivalový název)
  • Dánsko Speak No Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dve rodiny sa stretávajú počas letnej dovolenky v Taliansku a zostanú v kontakte aj naďalej. Rodina z Holandska pozve rodinu z Dánska na návštevu a oni sa rozhodnú vyraziť. V žiadnom prípade ale nepôjde o príjemný víkendový pobyt. (Marceloo)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (177)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Režisér fakt musí nenávidět Holanďany. Přičemž mi osobně už dávno známe, jak už to bylo i ve Simpsonových. Zde je trochu vážnější nota. V ní dlouho nevíme, o co jde pak se nám to vrátí dvojnásob. Atmosféra děje dobrá. Autor si i dost vyhrál ve vztazích, v tom, kdy chcete a nechcete někoho urazit. Finále je trochu fádní, protože mnohdy by šlo zachovat chladnou hlavu a nějak by se to vyřešilo. Ale chápu, že v těchto věcech se tak činí těžko. Tvrdý film, u kterého na rozdíl od amerických podobizen nemůžete čekat dobrý konec. "Vy jste se vrátil pro medvídka? To je od vás vskutku hrdinské!" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé dílo, obzvláště tedy z psychologického hlediska. Nádherně je zde znázorněno, jak všichni vnímáme různé varovné signály. Náš šestý smysl nám tímto sděluje, že něco není v pořádku. Zároveň však slušné vychování často zabraňuje adekvátně reagovat na podobné podněty. Zmiňuji to, jelikož je to přesně náplní tohoto filmu, kdy se manželský pár i přes zjevné podivnosti svých hostitelů, pokaždé nechá uchlácholit a setrvá v nepříjemném prostředí jejich domu. Ti se navíc eskalací celé situace zjevně baví a testují tím, co všechno jim druhá dvojice dovolí. Tímto způsobem se všichni zúčastnění ocitají v začarovaném kruhu, až by nakonec předčasný odjezd působil společensky velice trapně. To ovšem vede k nevyhnutelnému konci. Přiznávám, očekával jsem výraznější vzdor a určitě bych měl z finále, ve kterém jim kladné postavy dají v boji více zabrat mnohem lepší pocit. Na druhou stranu, nutno uznat, že je přesně tento průběh pro netrénovaného a následně zlomeného člověka vcelku pravděpodobný. Nikdo si nemůže být jistý, jak by v podobné situaci reagoval a přesně proto, tento pro horor netradiční průběh tolik cením. Naprosto unikátní filmový zážitek hodný zamyšlení! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Často se v životě stává, že první dojem je úplně jiný než ten poslední.. Dokud Tafdrupova cyklící se procházka mezi toskánským nebem, dánským limbem a holandským peklem může stavět na napětí z neznámého vývoje, má předpoklad znepokojovat, jenže když mladší verze Rhys-Daviese a jeho manželka naplno odhalí své tendence, ta snaha odvést diváka z komfortní zóny už prohrává se slabinami konstruktu. Co na tom, že táhnoucí se tenká nit ohledně neschopnosti postavit se adekvátně zlu či třeba odbočka k svazující politické korektnosti (cizinec babysitter) to chtějí dostat někam výš.. Předpokládám, že stejně jako u letošního Molochu se na produkci podílela nizozemská Agentura pro rozvoj cestovního klidu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spojlerovo by som mohol napísať, že takto nejako by asi vyzeral sfilmovaný príbeh o psychopatických únoscoch a sériových vrahoch, bez scenáristických prikrášlení, zvratov a rozuzlení, ktoré si filmové plátno, štúdiá a diváci žiadajú. Toto je surová a neprikrášlená depresia, dej ktorej by sa dal hollywoodsky upraviť tak, že by z toho bol luxusný horrorový krvák. V tomto prípade však tvorcom išlo o surovú stiesnenú atmosféru, bezvýchodiskovú situácie, neprikrášlené scenáristické hrdinstvá. Jednoducho takto by to v daných situáciách asi vyzeralo a diváka môže aj roztrhať od frustrácie z toho, že sa dané scény nevyvíjajú inak. Ja som na túto hru pristúpil až v závere, a musím povedať, že som s priebehom príbehu stotožnený vôbec nebol. Rovnako aj tempo filmu bolo napriek krátkej minutáži pomerne nezáživné. Takže asi som príliš mainstreamovo nastavený a toto ma tak trošku minulo. 55%. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nesympatická (opět) severská rodinka, pozná na dovolené v Itálii pár z Holandska a o několik týdnů později, jim přijde pozvánka k návštěvě. Tak určitě pojedu někam 8 hodin s celou rodinou, za někým, koho vůbec neznám. Skočím rovnou do finále - absolutně jsem nechápal, proč se nikdo z nich nebránil / nepral ? Ten fotr byl totální kretén a ta máma ? Místo toho aby začala pleskat tu frajerku, tak se zmůže tak akorát na fackování sedačky. Tleskám. A to ukamenování ? (To asi chtějí naznačit, že západ evropy = střední východ). Možná ukázka toho, jak jsou lidé na severu (a nejen tam, cítím z toho urážku Europoidní rasy) fakt tak mentálně rozmazlený a pohodlný a myslí si, že je v životě nemůže nic špatného potkat ? (určitě teď ale poznávají spousty Mohamedů, jako zde byla ta chůvička a mají si to asi uvědomit, že život v evropě, už  není pohádka. Bleju.) Atmosféra celkem fájn, ta druhá rodinka, byla pěkně povedená, ale prostě bylo to místy tak debilní a urážlivý, že si dám od těch severských Hororů minimálně rok pauzu, protože jediný, co dokážou je, mě nasrat. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama