Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller

Recenze (1 589)

plakát

Lowlifes (2024) 

Ta otočka v patnácté minutě, byla fakt nečekaná ! Skvělý, kanibalský home invasion z Kanady, která posledních pár let, celkem překvapuje svými Horory. Vždy to bylo převážně na televizní úrovni, ale Lowlifes, je pěkným příkladem, že už to tak dávno není a kvalita Hororových filmů z této země vzrůstá. Pěkná úvodní scéna, slušná atmosféra a sympatické obsazení, herečka co ztvárnila postavu Savannah (nemá zde ani profil), je fakt kost - půl hvězdy letí jen pro ní, škoda, že ta scénka v posteli nebyla více odvážnější =) Nechybělo ani podařené Gore - top scéna - šíp v krku, vidlička v oku. O nic originálního se nejedná, ale jako odpočinková, krvavá jednohubka, mi to naprosto šmakovalo. (304. hodnocení)

plakát

Havěť (2023) 

Lidé s arachnofobií budou brutálně trpět. No buď si to nepustí vůbec, nebo to hned v úvodu vypnou. Já tuhle havěť taky v oblibě nemám a musím říct, že nejednou jsem měl při sledování husinu. Pavouci tu vypadají reálně, jsou odporný, jsou velcí, je jich hodně, no hnus. Top scény - koupelna, průchod sklepem. Atmosféra z ghetto paneláku byla krutopřísná ! Hudba výborná. Obsazení je typická dnešní Francie, ale tady mě to nějak nerušilo, úplně nesympatické ty postavy nejsou. Finále trochu uspěchané, ale jinak dobrý, užil jsem si to. Slabších pět * nakonec dám, lepší pavoučí Horor, už dlouho nepřijde. Půjdu si teď zkontrolovat postel, než zalehnu ...

plakát

The Red Tide Massacre (2022) 

V hlavní roli, dvacetiletý Neil Patrick Harris. No, první polovina se ještě dala, ale jakmile uprchlému vězni, zmutovala celá hlava, začala z toho být jedna velká trapnost. Najde se tu hned několik klasických slasher scén - dvojice co jde stanovat, páreček na pikniku, ve vířivce, čtveřice na pláži, jenže ty vraždy jsou tak odfláknutý, že to vůbec nestálo za řeč, ale abych nežral, tak pár  killů (celkově jich je tu poměrně dost), se v rámci možností povedly. Navíc v některých scénách jsou až do očí bijící počítačové efekty - scéna s rukou skrz břicho, byla fakt úsměvná. Hvězda za celkem oukey obsazení + fajn lokace a půl hvězdy za vysoký body count. Ultra televizní béčko. (24. hodnocení)

plakát

Vincent musí zemřít (2023) 

Tak ono je to dnes už celkem běžné v těchto krajinách, že vás bezdůvodně napadne, kdejaký barbar. Upřímně, jsem čekal více násilí, ale budiž. Díky znepokojivý atmosféře, která začne výborně gradovat, po příchodu servírky a skvělé postavě Vincenta, jsem se do toho celkem zažral. Finále, kde to směřuje do apokalyptických rozměrů, bylo dost solidní. Lepší tři. Btw, hafan byl nádherný ! (208. hodnocení)

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Po té, co jsem dnes málem umřel nudou při -1.0, bylo tohle přesně to, s čím jsem si musel ihned spravit chuť. Klasicky akcí nabouchaný, barevný blockbuster plný monster, tak jak to umí jenom Hollywood. Skvělá podívaná, která strašně rychle utekla. Baby opice byla cute.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Tohle byla za mě čistá katastrofa. Nudné, nezáživné, ukecané, otravné postavy, už dlouho jsem se při sledování filmu tak nekroutil. Raději ten americký výplach desetkrát jinak, než tohle. Godzilla pro důchodce.

plakát

Gueules noires (2023) 

Lehce nadprůměrný klaustro Horor z podzemí, kdy skupina horníků objeví tajemnou hrobku, ve které se nachází pradávná nestvůra z jiného světa. Škoda, že atmosféra nebyla více tísnivější a postavy jsou až moc nezajímavé, takže jsem vlastně ve finále fandil tomu zlu, které vypadalo fakt solidně. Dojde i na několik šťavnatých Gore scén - scéna s tlusťochem byla parádní. Každopádně, strach jsem během sledování nepocítil, ale ztráta času to určitě taky nebyla. Lepší tři. (130. hodnocení)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dlouhý, jak týden před výplatou a vlastně se toho ani moc nestalo. Rozhodně na mě ale nepřišla únava, jako tenkrát u prvního dílu, padesát minut před koncem. Jasně, vizuálně opět perfektní, více akce a finále fakt pěkný, ale že bych měl po skončení mokro v trenkách, jako všichni ti z Duna fanklubu, tak to ani náhodou. A stále nemohu přijít na chuť Zendaye (už od dob, kdy začínala na Disney Chanelu). Každopádně jsem ale rád, že jsem si na to udělal čas a na tu třetí část, se i docela těším.

plakát

Di Ambang Kematian (2023) 

Velkopopovický černý Kozel, dorazil do Indonésie. Avšak nepřináší slast či potěšení, nýbrž utrpení, které zažít opravdu nechcete. Povedený, ďábelský Horor, s dobrou atmosférou, který jak už zde někdo napsal, strká mnoho euroatlantických, mainstream duchařin, hravě do kapsy. Nechybí krev, spousta lekaček, já se připosral hned u té první a všechny ty "sebevraždy" jsou dost kruté a zlé, bohužel jsou ale jen tři. Zajímavé bylo, že se příběh odehrává v průběhu dvaceti let. Happy end, se tu žádný nekoná, naopak. Bylo to celkem dost smutný zakončení. A já tu čtvrtou * dám, nebo snad už měknu ?! (22. hodnocení)

plakát

Invalida (2023) 

Českou, filmovou scénu moc nesleduji, natož tu Slovenskou, ale můžu teda napsat, že tohle se našim sousedům povedlo. Dobře natočená, vtipná, lehce akční romáles invalidos komedie, s výborným obsazením. Godla ve značkové SS uniformě, opět perlil. V dolinááách ... Bavil jsem se.