Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Vzhledově se mi Kevin Costner jako Earp v prvních chvílích filmu moc nelíbil, až od poloviny jsem si zvykl a ke konci jsem uznal, že to byl dobrý výběr. Ale Dennis Quaid jako Doc Holliday mě zaujal více. .. Samotný snímek má sice tři hodiny, ale ukazuje celý příběh známého Wyatta Earpa. Je až neuvěřitelné, že někdo mohl mít takové štěstí a nebyl nikdy zasažen při takovémto stylu života. .. Rozhodně dobře natočený western založený na pravdivých událostech, takže se nestydím udělit i vyšší množství procent. .... HODNOCENÍ: 82% (4*) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp jako Forest Gump divokého západu. V rámci kulturního vyžití a vzpomínek na časy minulé jsem se podíval na tady tenhle skvost, který v rámci 183 min. poskytne pohled na pistolnickou legendu, ehm... dost bylo intelektuálních žvástů. Wyatt coby naivní mladík slíbil své srdce ženě, kterou viděl 1x v životě a jak jinak svůj slib dodrží. Za jistých okolností si přijde pro jeho ženu ďáblova pokojská (cca 1hod filmu) no a pak přijde on, obávaný pistolník, který vzal zákon do vlastních rukou a taky jeho znění. Jeden z nej. snímků daného žánru, co jsem měl možnost vidět 8/10. Já rád tyhle "epopeje". ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem to už viděl dříve, ale až teď si to pamatuji. A... no... 120 minut by bylo až až. Tohle bylo něco strašného a ačkoliv jsme na to nakonec koukali rychlostí 1,5x, stále to trvalo tak asi tři měsíce, pocitově. Neskutečně protahované. Tady fatálně selhala zřejmě dramaturgie. Zase potvrzení teze: "To je tak, když si film režíruje sám scénárista". Ne, že by to nemělo dobré chvíle, ale roztahaností to bylo peklo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp je film, ktorý vďaka svojej nekonečnej dĺžke uvidíte asi iba raz. Ako ja. Bol som síce spokojný, ale po dopozeraní aj dosť vyčerpaný. Bolo to už dosť dávno, ale kvôli "viac k veci" komentáru skutočne nevládzem si ho pozrieť znova, aj keď chodí dokola na MGM. Keď si pozrieme Costnerovu filmografiu od Tanca s vlkmi do roku 1994, tak vidíme samý skvost za druhým. Je mi dosť ľúto, že si toto tempo neudržal. VIDENÉ ZNOVA: Tak tie obávané tri hodiny ubehli ako voda a to sa mi už dlho pri filme, uvedenom v televízii, nestalo. Wyatt nie je vykreslený ako rozprávkovo kladný hrdina, má aj svoje chyby a aj chyby väčšie a nemusí byť napriek svojmu šarmu každej diváčke sympatický a má to svoje konkrétne dôvody. Čím ďalej, tým tu máme viac mŕtvol, viac drsnosti a filmu to tak po trochu patetickom úvode svedčí viac. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VĚŘÍTE NA PŘÁTELSTVÍ, WYATTE EARPE?" Costnerova letitá snaha zopakovat oscarové žně TANCE S VLKY a jeho posedlost epickými tříhodinovými podívanými mi byla vždy sympatická, protože z ní cítím nejen obrovské ego a narcismus, ale především obrovskou lásku k filmu. WYATT EARP, původně zamýšlený jako šestihodinová televizní minisérie, není tak svižný jako o hodinu kratší konkurenční TOMBSTONE, ale stejně jako TANEC S VLKY pomalu a klidně plyne a přitom se u něj ani na chvíli nenudíte. Bohužel tato dramatická roztahanost a oproti TOMBSTONE slabší finále mi brání dát plný počet hvězd. Jinak Costner je jako Earp, který je líčený především jako obyčejný chybující člověk, pekelně přesvědčivý a stejně tak Quaid si vychutnal postavu Earpova nejlepšího přítele, sympatického zabijáka Hollidaye. Film se stal bohužel jedním z mnoha nehezkých Costnerových propadáků jako VODNÍ SVĚT či POSTMAN, když s náklady 63 milionů vydělal doma pouhých 25. "TOMBSTONE? JO, TO ZNÍ POKLIDNĚ..." ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)
  • Kevin Costner původně dostal nabídku hrát Wyatta ve filmu Tombstone (1993) dokonce za vyšší honorář. S tvůrci se však neshodl na charakteru titulní postavy a dal přednost Kasdanovu snímku. (kenny.h)
  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama