Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (234)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě překvapuje, že se to celé neodehrálo na palubě bitevního křižníku. Ve vesmíru. Paralelním. Na zádech pangalaktické želvy. Jako muzikál. Částečně hraný, částečně animovaný a částečně z plastelíny. Pozpátku. ___ Ale ani bez toho všeho nevím, jestli jsem na tolik zvratů a konfet byl připravený. A jestli to, co bych měl tendenci kritizovat, nebyl od Vaugha záměrný trolling. ___ Na následné delobotomizaci v hospodě zazněl příměr, že Argylle má blízko ke Žhavým výstřelům - I second that! ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vaughn se snaží budit dojem promyšleného děje, který přitom sází na náhodu a mraky vykonstruovaných zvratů, které zkušeného diváka pravdu nepřekvapí. Bohužel nefunguje ani akce s fakt ošklivým digitálem a rádoby nápaditost akčních sekvencí ke konci vůbec nefunguje. Tanec v barevném kouři jsem ještě ustál, ale Pljuščenka na ropě fakt ne. Světlým bodem jsou snad Rockwell a záporáci, ale naopak otylá hlavní hrdinka mi do toho vůbec nesedla. Argylle zkrátka těch světlých momentů příliš nenabízí a přepálená stopáž hlavně v závěru tomu ubírá. Tak snad příště Vaughne, ale nemůžu se ubránit, že v poslední době jde jeho forma dolů......35% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn divákům přes dvě hodiny ukazuje, že zaprvé ví, jak moc se nám líbilo nejen akční meta finále původních Kingsmenů, ale hlavně zadruhé jak ho strašně se*e, že mu doposud nebyla nabídnuta režie bondovky. Výsledný produkt je pak stejnou měrou hrozně zábavný jako neskutečně úmorný. [Apple TV+] ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu jsem netušil proč to má takový hejt a prdící hodnocení, protože jsem si to parádně užíval. Jenže pak jsem to prokoukl. Scénárista se prostě neskutečně přepsal a posledních 30 minut se úplně nepochopitelně a zbytečně zvrtne do hrozně utahané vaty, plné twistů a nudné až trapné love akce. Hrozná škoda. Herecky je to neskutečně našlapané. ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn je hračička. V tomto případě se rozhodl, že si zkusí vyhrát s počtem zvratů a odhalení, které lze nařachat do jednoho filmu tak, aby byl co nejzábavnější. A těžce selhal. Trailery u Argyllea klamaly tělem, pokud jste se tedy těšily na prolínání špionážního světa v knize a reality, dočkáte se ho v požehnané míře pouze v první části filmu. Pak se ale objeví první zvrat. A pak další. A ještě jeden. Už ani nevím, kolik jich bylo, postupně jsem to totiž přestal sledovat a jen se vykuleně doprošoval, ať je to aspoň zábavné, když už je to blbé. Jenže i tady špionážní komedie selhává, přestože sází na klasické vaughnovské bitky s chytlavou hudbou. Celé to totiž vypadá strašně hnusně. Dlouho jsem neviděl film, který by v naprosto každé scéně působil takhle uměle. Některé akční scény mi evokovaly příchod Krále Škorpióna ve druhé Mumii, jak byly otřesné a směšné. Jde navíc o jeden z těch filmů, u nějž si říkáte, že teď už určitě skončí, jen aby rozjel další nesmyslnou linku a přidal další vyumělkovaný zvrat. 138 minut na uvolněnou akční špionážní komedii není úplně vhodná cifra. Ani ten Sam Rockwell to nezachrání, byť se hodně snaží. Tohle se těžce nepovedlo. Aspoň hudbu to má ale pěknou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • V čase 01:57:00 hlavní hrdinka prolétne po kolenou vrstvou ropy, avšak v dalším záběru má šaty i kolena čisté. (cerdax2)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama