Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechvalně proslulý Josef Jelínek, zvaný Harry, se do povědomí české prvorepublikové veřejnosti zapsal oslnivou dráhou podvodníka mezinárodního formátu. Exkluzivní obchod (podvod) s prodejem hradu Karlštejn mu tehdy vynesl třicet tisíc dolarů v podobě zálohy na odprodej „jeho“ hradu. V tomto filmu však nejde o rekonstrukci případu na základě historických skutečností. Základní fakta jen posloužila autoru G. Oplustilovi jako námět komedie, kterou pro televizi v roce 1981 natočil režisér V. Hrubín. Píše se rok 1946 a příběh nás zavádí do jednoho výtečného baru mezi postavy pražské galerky. Profesionální podvodník, všeobecně nazývaný „Inženýr“ (O. Kaiser), se vsadí s kapsářem Franzem (J. Lábus), že bohatému Američanovi (A. Januš), který je momentálně v Praze, prodá hrad Karlštejn… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zápletka s poválečným podvodníkem, schopným prodeje Karlštejna, je velice vděčná a v tomhle tv filmu bohužel využitá tak napůl. Oldřich Kaiser se snaží, jako vždy sympatický je i Jiří Lábus, ale dalo se z toho vyždímat mnohem, mnohem víc a třeba hudební vsuvky pokládám za zcela zbytečné a rušivé a obsazení Stanislavy Bartošové, Jiřího Cízlera a některých dalších herců za omylné. Mohla to být bomba, je to ale průměr. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

"Magické obočí" je zatím nejhůř zahranou rolí, co jsem od Kaisra viděl. Patrně nepřepnul z Možná přijde i kouzelník, furt jsem čekal, kdy sebou flákne na zem a předvede čulibrka. A propó obočí, to si určitě oddechnul, že si ho měsíc nemusel depilovat. Navrhoval režisérovi, že si ho nebude holit dva měsíce, ale ten to nakonec zavrhl, v zájmu dobrých přátelských vztahů se Sovětským svazem.PS: Pobavil mě jediný příspěvek v sekci "zajímavosti", upozornil bych dymoura, že něco podobného chybí třeba u filmu "Noc na Karlštejně", ať to tam doplní, ať máme konečně jasno! ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Když jsem to viděl tenkrát poprvé jako dítě, tak se mi to líbilo. Pak před pár lety mi to přišlo dost nudné. No a včera jsem se na to podíval znovu a docela jsem se u toho pobavil a odreagoval. Asi hodně záleží na momentální náladě. Je to takový o dost slabší pokus o komedii typu Podraz. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Magické obočí! Skvělej Císler, perfektní Lábus a ještě lepší Kaiser. Až na ty debilní hudební čísla tomu není skoro co vytknout. Teda je, ale libilo se mi to - samej známej skvělej ksicht. Podfukářskej film, kterej má všechny znaky podfukářskýho filmu (uplně mi to připomnělo některý díly seriálu Podfukáři). "Co na mě klepeš? Jsem snad dveře?" ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak mně to moc nezaujalo a po většinu filmu jsem se spíše nudil. Čekal jsem větší legraci, ale Jirka Cízler mi tam vyloženě vadil. Vlastně celé herecké obsazení pro mně nevyznělo jako příliš šťastné. Nezajímavý a nezáživný film. Sem tam veselá hláška a originální podvod, který ovšem taky nevymyslel scénárista, ale který se skutečně odehrál. Prostě mi přišlo, že se s tím dalo udělat víc a nadějná věc tak zůstala pohřbena. Pouze průměrný film, který si dlouho nezapamatujete. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Oldřich Kaiser (Inženýr) s přihlédnutím ke svému tehdejšímu bujarému životnímu stylu ve zralejším věku řekl: "To bylo hezké natáčení, jak jsem se později dozvídal." (NIRO)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a na hrade Karlštejn. (dyfur)

Reklama

Reklama