Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři lidé, kteří spolu nemají nic společného. Žena úspěšného muže, které chybí ke štěstí jediné – dítě. Pro jeho získání je schopna udělat téměř cokoliv. Sportovní trenér zasvětil svůj život atletice, nyní je za zenitem a má čas zjistit, co všechno promeškal. Stará žena, žije sama ve velkém prázdném domě, bez lidského kontaktu, který hledá ve vyšších sférách. A konečně mladá matka se dvěma dětmi. Malý plat a drsný život jí nehrají příliš do karet. Bojuje a zápasí, ale možná musí přijít moment, kdy všechno vzdá.

Vizuálně podmanivý film Proměny sleduje čtyři různé postavy, jejichž život se prolíná jen pozvolna a nahodile. Jednotlivé osudy i děj gradují a odvážný koncept filmu směřuje neodvratně až k závěrečnému střetu. Co všechno se musí stát, aby život nebyl takový, jako dřív? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Viděno na testovacím promítání pro školy. Absurdní pokus o Amores Perros popřípadě 21 gramů po Česku... A opravdu to nevychází a skřípe všude, kde může. Herci přehrávají, jsou nepřirození a uměle sypou podivné hlášky, které jim nedotažený scénář rve do úst. Postavy jsou ploché, nevěrohodné a dělají podivné věci, bez jakékoliv logické posloupnosti. Vlastně celý děj je chaotický a zároveň předvídatelný - splétá mozaiku osudů tím nejprohlédnutelnějším a nejkýčovitějším možným způsobem. Jediné, co oceníte, je odvaha mladého tvůrce pustit se do filmu v našem rybníku nevídaného, a to včetně "CSI" technik v podobě barevných filtrů, zrychlených panoramatických záběrů a zběsilé kamery v klipovém střihu. Stejně je z toho však snaha být cool a hype trčí na sto honů... Velká škoda. ()

crass.48 

všechny recenze uživatele

Mám-li seřadit iñárritovské filmy, které jsem zatím viděl, od nejlepšího, bude to takto: 1. 21 gramů, 2. Proměny, 3. Babel, 4. Amores Perros. Proměny se z nich zaměřují odděleně na člověka jako ústřední postavu jeho prostředí, křehkou individualitu s vlastním světem. Ostatní filmy jsou ve stylu všechno souvisí se vším, žánop? ()

Reklama

Rejže 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem odkládala tak dlouho, až jsem si na něj udělala čas. A možná je chyba, že se na něj dívám v tom největším vedru, protože bych jej možná ocenila lépe. A teď tu chválu :) Na debut vyzrálé téma scénáře, ač a leč pointy psané mládím, děj udržují v šachu, přičemže volená kompozice střihu poodkrývá pár tajemství a celé to zachraňuje. Kamera je ryze experimentální. Vsadím se, že tvůrci použili jak profi kamery, tak staré analogové. V některých scénách je to znát a je to jistě záměr. Mne to tam ale trošku rušilo, protože se z toho střídání rozstřesených detailů rozbolí hlava. I když se nejedná zásadně o nic pokrokového, líbí se mi práce s herci. A možná výběr neokoukaných tváří, které prožívají emoce a vtiskávají je do diváka. UF. P(a)RNO. Na debut skvělá práce. Možná nejen na debut! Konečně někdo chápe, že se nehraje pouze ústy a slovy, ale také očima. A skutečně i jako amatér vysvětlete to nehercům?! Prostě - "MRKEJ" "CO?" "Prostě - MRKEJ" :-D ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Pokus o Amores Perros, jen bohužel zdaleka ne tak povedený! To bych ale možná ještě překousla, i to, že herecké výkony byly občas trošku ,,neuvěřitelné,,, ale ta kamera to bylo něco strašnýho. Oči mě bolely už po pěti minutách a nebýt na tom v kině, tak to rozhodně ani nedokoukám. Dávám dvě hvězdičky za to, že mi to dějově občas přišlo i zajímavé a nebýt toho, že to bylo zoufale podobné Amores Perros, dám i tři za děj! ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Naprostý úžas a velikánský obdiv Tomášovi Řehořkovi. Dovedu si představit, kolik práce ho to stálo, musel ukočírovat příběh, režii a zároveň formální stránku filmu (kamera a střih). Jeho Proměny jako celek přitom podle mě nevyznívají trapně, autor se dokázal do velmi závažných témat opřít s odvahou, jako by byl o deset let starší, a vést své herce mnohdy k velice dobrým výkonům. Propojení všech postav dohromady zde sice nemá význam, je to bonbónek, který autor ve svém filmu prostě "chtěl", ale já to beru. Chybek a nedokonalostí se najde hodně, tomu se nedalo vyhnout, avšak pozitiva je překřičí a já mám z výsledku skvělý pocit. Proměny ve mně dokázaly vyvolat emoce a jeho témata a postavy mě zaujaly (nejvíc asi trenér). Jsem zvedavý na další kroky tohoto mladého talentu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Světovou premiéru měly Proměny za hranicemi, a to v Paříži v hlavní soutěži Evropského festivalu nezávislých filmů (ÉCU), zúčastní se také filmové přehlídky v Piemonte a dvou filmových festivalů ve Spojených Státech, ve Phoenixu a v Atlantě. (hippyman)
  • Do českých kin šly Proměny v počtu 23 kopií. (hippyman)
  • Film byl sestříhán z 13 hodinového materiálu na konečných 79 minut. (Yardak)

Reklama

Reklama