Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

castor 

všechny recenze uživatele

Spas se, kdo můžeš! Armádu filmových hvězd a nasraných marťanů režíruje Tim Burton. Ano, všichni tenhle parodický kousek velmi dobře známe. Zelená přidrzlá hovada plení Zemi, až nakonec dostanou nakládačku. Začne to stylovými titulky, pokračuje výbornými (a přitom záměrně špatnými) triky, šílenými účesy a naivním vyprávěním, do kterého huhlající vykulení mimozemšťané dokonale zapadají. A končí vybuchujícími mozky. Postupné odpadávání hvězdných jmen bereme jako další legrácku Tima Burtona, který znovu projevuje svůj smysl pro černý humor. Škoda jen, že poslední třetina (troufám si tvrdit, že v lecčems mají prsty necitelní a ziskuchtiví producenti) je už spíš odkladištěm absurdních scének, které zdaleka ne vždy fungují. Přesto pořád za čtyři hvězdy!! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V úvodu filmu běžící hovězí pečeně, pak nastupuje plejáda holywoodských hvězd. Od přistání Marťanů už to je zábavná a vtipná parodie na scifárny Dnem nezávislosti počínaje. Mimochodem, oba filmy vyšly ve stejném roce, to asi nebude náhoda. A taky design Marťanů s legračními dětskými pistolkami byl úžasný, za hudbou praskající hlavy se zeleným mozkem hvězdu přidávám. "Uaágagagagagaga!" Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VYHeZCEFwhI ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

...ach Marte, vždyť je to jenom parodie! Parodie nad parodie na parodie... :-))) . . . Skvělá taškařice! Tak neblázněte trumberové krtci a nehledejte v tom hloubku... :-D . . . Pět marsíků za to nadpozemské obsazení, pět v rámci žánru parodického, tři za film jako takový. No, tentokrát zaokrouhlím klidně nahoru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jak to shrnout? Nesnáším Toma Jonese, miluju Natalii Portman (soutěž o nejkrásnější prezidentskou dceru konečně našla vítězku:))...kromě nich se tu vyskytuje ještě naivní prezident Jack Nicholson, nesnesitelná první dáma Glenn Close, slizký intoš Brosnan a nesympatická fiflena Sarah Jessica Parker (tímto se omlouvám všem milovníkům Sexu ve městě i mimo něj, tam jí to vyjímečně sluší) ....ale co je hlavní deviza téhle naprosto příšerně (u)jeté parodie na Den Nezávislosti (který už sám o sobě je parodií) a na "klasické" SCI-FI z 50. let? No přece naprosto geniální mimozemšťané a hlavně jejich mluva:)) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Opravdu nepochopím, jak tento film může někdo brát vážně, padesátky nepadesátky, teoretikové neteoretikové, elita neelita. Ano, vím, BYL to právě Burton, kdo v Edovi Woodovi viděl více než jen diletanta se zápalem do filmového řemesla. Ale vážně, áčkoví herci kam oko dohlédne, Marťani s kachní řečí pozpátku, invaze v přestrojení do Bílého domu, šílené odkazy na kultovní filmy, naprosto úmyslná infantilita scénáře... je to skvěle promyšlené, za mě lepší než Bláznivé střely. Jen nechci spoilerovat. A že předlohou byly sběratelské karty? Klobouk dolů. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)
  • Barry Purves vytvořil původní stop-motion animaci, ale nakonec se produkce rozhodla pro CG. Jeho animace nebyla vůbec použita a ani se neobjevil v titulcích. (fannah)

Reklama

Reklama