Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 21
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 21

Recenze (355)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Československá klasika a rovněž vrchol tuzemské televizní tvorby. Revoluční vyšetřovací postupy, legendární zločinci a komplexní historie kriminalistiky, demonstrovaná na konkrétních případech. Od počátků daktyloskopie či balistiky až po rozlišování krevních skupin. Plejáda výborných herců, svižný spád a legendární hudební doprovod Karla Svobody. Co epizoda, to jeden konkrétní případ. PS: Díl s názvem "Krev", považuji za jeden z vrcholů seriálu. Mohlo mi být tak jedenáct let, když jsem tuto konkrétní část poprvé viděl a její temná, takřka hororová nálada, mi na dobrém spánku rozhodně nepřidala :-) ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kriminalistický seriál, který se nezabývá objevením jednotlivých kriminalistických metod, ale v jednotlivých dílech představuje konkrétní případy, při kterých byla metoda použita tak, že se stala všeobecně uznávanou a tím pádem i hojně užívanou. Některé z tehdejších postupů byly překonány již v následujících dílech seriálu, některé jsou v dnešní době již nepoužitelné, ale většinou se jedná o základní kameny kriminalistiky, na kterých tento vědní obor dodnes staví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů z prostředí kriminalistiky. Téměř dokumentárním způsobem tu postupně procházíme všechny průlomové metody odhalování pachatelů, které se zařadily do arzenálu kriminalistů. Určitě pobavil každého, kdo ho viděl a já osobně bych si ho na obrazovkách nenechal ujít. Zkrátka paráda. 95% ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Ve 22. dílu s názvem "Hon na rozhlasových vlnách" má auto, kterým Attorney Decous (Ladislav Frej st.) odjíždí z domu svého bratra, levostranné řízení. Vzhledem k tomu, že se příběh odehrává ve Velké Británii, mělo by být na opačné straně. (ilicz)
  • Natáčelo se v pražských čtvrtích Bubeneč a Holešovice, na zámku Filipov a v Čáslavi. (M.B)
  • V epizodě "Krevní skupina" ztvárnil hraje herec Karel Pospíšil dvojroli. Zahrál si zaměstnance divadla a podvodníkaTanakiho. (M.B)

Reklama

Reklama