Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 11
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 11

Recenze (355)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tímto starým kriminalistickým seriálem jsem byl velice spokojen. Kdysi jsem na něm vyrůstal, přestože jsem neviděl všechny díly (což jsem teď v poslední době samozřejmě napravil). Jednotlivé série i případy měli různorodou kvalitu, ale většina z nich byla na nadprůměrné úrovni a režisér Antonín Moskalyk mě dokázal mile překvapit. Nejvíce se mi líbily první dvě série, ale ani ta poslední nebyla špatná. Třetí byla dost průměrná. Nicméně si myslím, že si tento seriál zaslouží zcela po právu čtyři hvězdy i zvýšenou pozornost. Ztráta času to rozhodně není! ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Natáčelo se v klášteře Chotěšov, Praze Na Příkopě, Uhelném trhu, Perlově ulici a na Starém Městě. Točilo se také v Malé pevnosti Terezín a kaolínových dolech Kaznějov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama