Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Ten má ale tah. - Je to jednička na trhu." Super-Blb je vskutku super-blbinka, parodující různé superhrdinské filmy od A do Z a ještě jednou nazpátek. Lacheauovi se vesměs po celou (a relativně krátkou) stopáž daří utahovat si z MCU a DC filmů a rozhodně mu nechybí nápady. Chvílemi jsou některé narážky trochu nucené, ale to vyváží spousta povedených vtípků a gagů, které diváka v kině opravdu pobaví. Plusovým bodem je, že v rámci parodií se Super-Blb drží celkem na uzdě, co se týče oplzlostí a fekálního humoru. Slabší čtyři hvězdičky! ()

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Zkusil jsem to, ale francouzský humor jde totálně mimo mě (nebyli by to Francouzi, kdyby se 90 % vtipů netočilo kolem sexu). Nezasmál jsem se ani jednou, i když pokusů o vtip bylo jako kapek v moři. To už se radši podívám znovu na Babovřesky. Film má všehovšudy hodinu a patnáct minut, ale připadalo mi, jako bych u něj seděl celý den. Utrpení. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzká komedie, která bude bavit především lidi, kteří mají nakoukaný superhrdinský žánr, ale skrze základní znalosti popkultury by se u ni měl být schopen zabavit kde kdo. Film má totiž i kvalitní komediální zápletku, která dokáže stát na vlastních nohách. Sice gagy a vtipy, které jsou tu mimo žánrovou parodii jsou spíše základní a průměrné, ale i tak to nesází jen na odkazování na superhrdinské filmy, což kvituji. Na můj vkus bych ocenil méně referencí a více vystavěných zasloužených vtipů, ale i tak jsem si to užil přes solidní postavy a nějaké to emocionální jádro. Velké plus je, že film nepřetahuje a je zabalen do příjemné stopáže 85 minut. Prosím více čistokrevných komedií! Velký respekt k herci a režisérovy v jedné osobě. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jen Francouzi umí udělat bláznivou crazy komedii, která není trapná a vulgární. Já jsem se fakt nasmála, zvláště závěrečné scéně s vysavačem - jedničkou na trhu. Přiměřená stopáž, skvěle se hodící hudební doprovod, parodie na nejznámější oelasťákované blbečky, humor, akce, prostě super. Jen dialogy místy trošku vázly. Za mne spokojených 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama