Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

To je ale blbost! Ale naprosto perfektní! Francouzi mají naprosto perfektní komedie, a tato za nimi nezaostává (skoro). Myšlenka, herce, co ztratí paměť a myslí si, že je pravý superhrdina který je naprosto neporazitelný, je dokonalá (jen trošičku málo využitá). Strašná hromada geniálně promyšlených parodií na MCU, X-men a DC (včetně Batmana), u kterých jsem se málem zadávil popkornem, jak moc jsem se smál.  Herci hrajou přiměřeně svým rolím, a přiměřeně celkově komediím tohoto typu. Vtipy prostě vtipné (a i aktuální (,,Vždyť mi nic není! nemám žádné příznaky! A kdo vám řekl, že jsem snědl netopýra?!?''). Hudba parodujíc známe melodie převážně MARVEL skvělé.   Jediné co, byla má naivita, že to nebude (chvílema) tak sprostý - šel jsem na to totiž bráchou, který je kapku mladší a... no, myslím, že teď má do konce života dostatečně pokřivenou mysl.  A nevím jestli to bylo dabingem nebo kinem  (nebo obojím), ale byla tam ozvěna.  Skvělá parodie   6,5/10    videorecenze     po důkladném shodnocení nakonec o stupeň známku snižuji, na tři hvězdy ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Pokud vám to nedošlo do ted tak už musí- Francouzi prostě umí udělat kvalitní komedii. Letošní komedie Super-Blb naprosto geniálně naráží na novodobé Marvelovky a DC filmy, které vládnou kinům a jsou velmi populární. Samotná myšlenka příběhu, kdy hlavní postava jménem Cedric (Naprostý looser) získá roli superhrdiny Badmana a po autonehodě ztrátí pamět a myslí si, že právě on je opravdový hrdina Badman. A to je prostě skvělí. Obvzlášt doporučuji pro fanoušky komiksovek, protože těch narážek na nejenkomiksové filmy je tady víc než dost. 9/10 ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Francouzské Žhavé výstřely 21. století. Geniální a vtipná souhra všemožných gagů, především na MCU a DC, která není nijak přeplácaná a na sílu dělaná, ale všechno z tohohle filmu vychází naprosto plynule, což je společně se skvěle vybranými herci hlavní silou filmu. A sláva, že je stopáž 85 minut, tohle si člověk může pustit desetkrát a desetkrát se mu to bude líbit. Zábava zaručena. 5* ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Toto se starým známým frantíkům opravdu zase povedlo. Plno šílených vtipů až jsem brečel smíchy (opravdu), narážky na "skutečné" superhrdiny, velmi kvalitní zpracování a neokoukaný krásný až dojemný příběh (přítelkyně a otec) s tak perfektním načasováním s pravým Batmanem v kinech, že to za mě jednoznačně schytává plný počet. ... GA Cinema ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Opět velice zvláštní film. Z trailerů to automaticky vypadalo dost béčkově a výsledek byl dost schizofrenický. Půlka filmu je ve stylu originálního příběhu, dobrých vtipů i dobrého zpracování a pak se to mísí s někdy nedomyšlenými a chybějícími scénami, které by leccos dovysvětlili. Připočtěme megalomanské scény s přehnaným humorem ve stylu Velkých bijáků, Epic Movie a podobných kravin a máme zaděláno na dost divný film. Oceňuji nekorektní vtipy, které ku příkladu nejednou v českém dabingu dost vyšuměli. Především si myslím, že film ukázal potenciál Philippeho Lacheau, který by se mohl stát novou komediální hvězdou Francie, i když už je na to docela starý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama