Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přinesl v té době revoluční film na toto téma, kdy spojil sci-fi s horrorem v němž figuroval virtuální svět a bylo možno být tělem na zemi a myslí v počítačové hře. Na tehdejší dobu skvělé vizuální efekty, jenž zaujaly celý svět. V dnešní době se tomuto dílu jen digitální mágové smějí, ale nemůžou mu upřít, že na tehdejší dobu předvedl asi maximum. Musel pracovat s 10 miliónovým rozpočtem, výsledkem byl trojnásobný zisk.Film byl zpracován podle Kingovy povídky, ale filmové zpracování se jí zcela neřídí. Spíše se jí drží jen velice okrajově. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek se musí vnímat v souvislosti s dobou, kdy vznikal a kdy byly digitální triky skutečně na svém počátku. Jejich použití v této podobě mohlo být tenkrát převratné, ale dneska jednoduše vyznívá směšně. Ale ten příběh je tak pěkně béčkový a podávaný jako vážný, že se buď budete smát, anebo brečet. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film som ako jedenásťročný miloval, dokonca som na ňom bol v kine. Neodolateľná kombinácia sf a Kingovského hororu, aj keď King dal svoje meno z filmu odstrániť. Možno film nemá z poviedkou mnoho spoločného, ale tvorcovia ho majú pekne prečítaného. Mestečko, postavy, dokonca aj námety, ktoré sa v jeho knihách často vyskitujú. Ok, možno digitálne efety "trošku" zastarali, ale aj to patrí k čaru nostalgie. Objektívne za štyri, neobjektívne za päť. Love it! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

"Trávníkář" není klasickou adaptací Kingovy předlohy se kterou by se dal porovnávat, ale přesto děj neztratil na zajímavosti a temnosti. Pokud jde o triky, revolučnější se mi zdál "TRON", ale to je věc názoru. Hlavní aktéři zahráli skvěle, jinak se film oblékl do kabátku nablýskaného béčka, jež je přiměřeně úměrné svojí době. Pár děr ve scénáři nebo uspěchané dialogy také snímku nepřidaly, takže 65% = 3/5 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Brosnan proslavil jako agent 007, objevil se v tomto (ve své době neskutečně populárním) sci-fi snímku o pokusech na lidech. V tomto případě se pokouší zvýšit inteligenci u městského prosťáčka ale nebyl by to pravý sci-fi horor, kdyby se vše nezvrtlo. Béčko jako vyšité a pro dnešní dobu maximálně zbytečné, bez jakéhokoliv nostalgického kouzla. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama