Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (10 013)

plakát

Shiti Hanta (2024) 

Až moc japonská pitomina, která je svižná ale pro tuzemského diváka příliš bizarní a s minimem akce.

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Westernová arenovka s dravou režií Sama Raimiho a skvostným obsazením všech zúčastněných. Určitě ne nejlepší ale rozhodně nejzábavnější western, který šlape, jak vybuchující městské hodiny.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Počátek nové opičí trilogie, bez původních postav i tvůrců. Naštěstí se i tentokrát sešla velice dobrá parta a tak je "Království" i přes svou zbytečnost, velice povedeným rozšířením, které je vizuálně fantastické, herecky velice příjemné ale příběhově dost přímočaré a ploché bez výrazných momentů. Hluboký velkofilm se nekoná ale zábavný blockbuster určitě. 70%

plakát

Nezlomní (2024) 

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Dlouho jsem nezažil tak neopodstatněný, seriálový hype, jako v případě Šóguna. Ano je zde fantastická výprava, kostýmy, herci a postavy, které ctí tradice a skládají poctu japonské historii ale zároveň to je neskutečně zdlouhavý a nebojím se napsat i často táhlý a nudný seriál, který by si zasloužil výrazně prostříhat. Nečekám monumentální bitvy v každém díle, ale aby se zde chodilo, klečelo a neustále kecalo o cti a podobně, to bylo na mě moc.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Náhrada za Simpsonovi se nekoná.

plakát

Abigail (2024) 

Režisérské duo Olpin/Gillett jeede v bezpečných kolejích toho co umí, nezkouší nic nového a nechtějí nijak překvapovat. Abigail je řemeslně slušná hororovka, která neděsí a spíše baví krví, občas fungujícím humorem a hlavně velice dobrými herci, což v hororovém žánru určitě není standard. Bohužel ale zbytečně dlouhé a paradoxně mě více bavila první půlka, kde není po hororu ani stopy.

plakát

Teherán (2020) (seriál) 

Z počátku celkem slušné špionážní drama. Brzy se však přetaví do něčeho jiného, zmizí napětí i prvotní svižné tempo. Hodnoceno na základě 1. série. 50%

plakát

Hlasy mrtvých (2023) 

Úvodní nápad s čarodějnicí ve sklepě je zajímavý, zpracování bohužel nikoliv. Po režijní a herecké stránce velice slabý horor, který má pár slušných momentů ale jsou pohřbeny v nudné režii a velice špatných hercích.

plakát

Botoks (2017) 

Klasický, vizuálně dravý a drsný Vega, tentokrát z nemocničního prostředí. Nesedí mi jeho styl, jeho postavy ani jeho příběhy.