Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalisté dostanou hlášení o zmizení mladého majitele spediční firmy. Při prohledávání objektu naleznou staré záclonky z kamionů se skvrnami zaschlé krve. Jako indicie vraždy je to málo, ale vyšetřování začíná. Případ začne dostávat hrůzné kontury, když kriminalisté najdou první část těla oběti plovoucí v řece v igelitovém pytli. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reálný případ rozřezaného těla ženy, kdy pachatel nebyl nalezen, už inspiroval filmaře ve známém seriálu 30 případů majora Zemana. Srovnání se nabízí a nutno říci, že z toho Zeman vychází lépe. Je tam větší napětí, není tam pokus o trapný humor (Noha), pachatel taky zapírá, ale nechová se jako idiot - v novější verzi se ani pod tíhou důkazů nepřizná, ví o domovní prohlídce, ví, co tam může najít, žena mu nebere mobil a on jako trouba se nepokusí o útěk, když už je 400 kiláků od policajtů, ale vrátí se, i když je jasné, že si tam na něj policie počká. Vrcholem "amatérismu" novější verze je dvojitá prohlídka místa činu, ono prostě nejde najít klíčový důkaz (nábojnici) hned, i když při druhé prohlídce se ukáže že nebyla zase nějak příliš "zastrčená", aby se nenašla. Budějovice prostě jsou a asi bohužel i budou takový podprůměr na oddechnutí. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicka: To, ze si vrah rekne, ze je u Ovy, neznamena, ze je u Ovy :-) Ale jinak souhlasim s predkritiky. Veta: Potrebuji se poradit s mladsim kolegou, mohl si vrah zavolat s telefonu obeti, aby si opatril aliby" kandiduje na hloupost roku. PS: Nejak mam pocit, ze tam obecne nejde hercum moc dobre rozumet, od Leose s Juditou, az dnes k napr Hadkovi, se kterym jsem jindy "nemel problem..." 6/10. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honza Zeman v případu Kvadratury ženy vyšetřoval tak, jako správný kriminalista. Čtveřice budějovické mordparty v Kvadratuře muže si opět počíná jako banda imbecilních a neschopných diletantů, o chování vraha radši ani nemluvím. Já vím, oni za to nemůžou, hlavní je odříkat scénář a na první dobrou skončit. Miroslava Vaice by měli zbavit svéprávnosti, co chtít taky od scénáristy, který je podepsán pod tituly jako Policajti z předměstí, Nováci, Nadměrné maličkosti, 3+1 s Miroslavem Donutilem, nebo filmy s majorem Maisnerem. V osmdesátých letech byl výbornej, nyní už senilita nadobro zahlodala a v mozku se mu usídlila. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Recyklát už stovky různejch krimi seriálů . Blbě obsazenej. Třeba Leoš Ruka je čistě na facku. Davida jako herce mám rád, a jeho rozhodnutí se na určitou dobu stáhnout mu schvaluju. Je prakticky všude. Díly maj slabou nebo podprůměrnou úroveň. Dramatický málo, akce nijaká. Jen v dílu o lupičích bankomatů to mělo drajv, a zločinná skupina měla úroveň. Ovšem konec úplně na hovno. Jinak díly se podobaj jako vejce vejci všemu, co už jsme v minulosti viděli. Slabota. 40%. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

U předchozích dílů mě alespoň trošku zajímalo, kdo to udělal, tady jsem si jen přál, ať to skončí. Nechci už komentovat jejich oblíbený modrý pásky policie, který nosí snad i do sprchy, nechci komentovat kriminalistické techniky v bílých overalech, kteří místo prohledávání místa činu točí hlavní postavy v civilním oblečení na kameru (Proč mají teda ti technici ty bílý obleky, když hlavním hrdinům stačí modrý rukavice?) a rozhodně nechci komentovat nadporučíka, který s praporčíkem obchází okolí místa činu a hned prvnímu člověku, který si napouští kolo, začne lámat ruku, ale ta hrozná nuda mě ubíjí. Naopak celkem k pobavení jsou uniformovaní zombiepolicajti, kteří tam vždycky hlavní hrdiny mlčky doprovází s bouchačkou a teleskopem na prdeli a neumí kváknout ani dobrý den. Buď mají v Budějovicích robocopy nebo dala produkce šanci fakt velkýmu počtu němých herců (a nebo je scénář na hovno...;-D). Přiznám se, že jsem díl sledoval jen na půl oka a po přesvědčení státní zástupkyně o nutnosti domovní prohlídky na základě argumentu, že občas si pachatelé nechávají něco doma a tohle by mohl bejt ten případ (A hádejte co? Měl ho tam!), jsem šel zvracet paragrafy, který se mi vloudily do písmenkový polívky. I přes tento handicap si ale troufám tento díl potencionálním divákům (či obětem?) vřele nedoporučit a dvě hvězdy dávám, protože jsem to nakonec dokoukal a protože hrozně nerad dávám špatný hodnocení. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při domovní prohlídce sklepní kóje se najde pistole EKOL Tuna a krabička nábojů ráže 6.35. Přitom v seriálu se hovoří o nábojnici, která byla nalezena na místě činu jako o .22 LR, následně i střela vyjmutá z torza těla je ráže .22 LR. (Schwimm)
  • Ten istý kabát, ktorý má na sebe podozrivý Janeček pri rozhovore na námestí s vyšetrovateľkou, mal na sebe aj Ivan Trojan v seriáli Docent (2023), ktorý sa vysielal deň predtým. (robo22)

Reklama

Reklama