Reklama

Reklama

Hříchy pro pátera Knoxe

(seriál)
Československo, 1992, 9 h 53 min (Minutáž: 54–67 min)

Režie:

Dušan Klein

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha)

Scénář:

Dušan Klein

Hrají:

Zlata Adamovská, Miroslava Pleštilová, Vladimír Dlouhý, Petr Kostka, Pavel Zedníček, Lucie Zedníčková, Jan Kanyza, Eugen Jegorov, Karel Heřmánek (více)
(další profese)

Epizody(10)

Na obrazovku České televize se vrací oblíbený seriál detektivních příběhů, v němž jeho autoři záměrně porušují některé z pravidel, na kterých podle pátera Knoxe stojí čistota detektivního žánru. Uvádět ho bude sám režisér Dušan Klein, autorem předlohy byl Josef Škvorecký. Při premiéře v roce 1992 se seriál vysílal živě a základní otázka byla tehdy soutěžní. Ale i při reprízách si diváci mohou vyzkoušet svůj postřeh, tentokrát nesoutěžně. Správnost své dedukce si pak mohou ověřit v závěru každé epizody. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Mercilonka 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál z doby, kdy bylo zapotřebí jen jedno policejní oddělení a všichni vrazi byli pochytáni během deseti dílů. Myšlenka s deseti pravidly, které zapojuje dívaka a hlavně udržuje jeho pozornost nejen u jednoho dílu (aby věděl, které pravidlo už nemůže být u pokračování porušeno) je mistrovsky vymyšleno. Smekám před samotným natáčením, které probíhalo i živě a zejména Adamovské, která mi zpěvem nejen nevadila, ale jako postavu jsem si ji velmi oblíbila. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...príjemné televízne spracovanie,sympatická ,všetečná Zlata Adamovská ako detektív amatér v sukni-ok-ale nemusela tam hádam vystriedať toľko mužských.....jednotlivé časti kvalita mierne kolíše-ale znesiteľné.Slušný priemer. Ako bonus dodávam,že manželkou róma v jednej časti je slovenka-síce hovorí po slovensky,ale ten český prízvuk tam uši píli-.....ale veď i po revolúcii musíme mať nejaké zastúpenie v tv programoch,vďaka i za takéto zviditeľnenie....príde ukričaná rómka hovoriaca po slovensky a reve na celý bar......hmm ()

Reklama

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Pořad do kterého byli interaktivně zapojení diváci a děj se opravdu odehrával v přímem přenose. Seriálem prošlo mnoho dobrých a oblíbených herců, což bylo hlavním tahákem. Co doteď zůstalo mému chápání utajeno je, jak mohla vydat Zlata Adamovská posléze desku. Při vzpomínce na repliku "pod sklem hnijí zavináči" se musím doteď usmívat. Ještě něco Zlatko, to tvoje afektované kouření to bylo fakt něco. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to při premiéře. Protože to bylo vysíláno v přímém přenose, takže to bylo technicky dosti náročné a samozřejmě to ještě solidním způsobem zapojovalo diváky. Opakované reprízy samozřejmě toto kouzlo nemají a také dávají dostatek času pro hledání chyb. Jenže já mám rád i knižní předlohu a její shazování Knoxova desatera, takže celé čtyři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto bol jeden z najoriginálnejších projektov československej televízie, špeciálne v rámci kriminálnych seriáovl. Jeho tvorcovia si zaslúžia veľké uznanie. Kedysi som na ňom dosť fičal, videl som ho asi tri krát, ale dnes by som sa už k nemu určite nevrátil. Proste tá móda počiatku 90tych rokov je už pomerne strašidelná a televíznosť projektu patrí medzi jeho slabšie stránky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (16)

  • V této epizodě se v televizi vysílá reklama na budík značky SK&C „Šakl“, který zakoupil Boris (Karel Heřmánek) na „sestavení pekelného stroje“. Reklama má stejnou vizualizaci a agresivní psychologickou sugesci jako tehdejší reklama Viktora Koženého na jeho tunelářskou firmu HC&C Harvard Capital and Consulting, což je narážka režie na progresivní styl reklamy. (horskejvlk)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama