Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (360)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní žánrovka, která se zpočátku tváří jako hutná severská kriminálka, aby se nakonec vyvrbila v něco poněkud jiného. Jasně, prokouknete hlavní záporáky celkem brzy. Musím říci, že tohle mě docela chytilo, i když teda stopáž byla fakt šílená. Proč to nezkrátit o dvacet minut, aby to odsýpalo rychleji? Jinak ale velmi solidní řemeslo za 80% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, tak tohle byla fakt zatraceně působivá oldschoolová kriminálka. A Benicio na tom má lví podíl, pro tyhle role se narodil. Atmosféra hustá že by se dala krájet, ale nečekejte žádné laciné a prvoplánové režisérské triky, napětí je dosahováno nepřímo, jen nevyzpytatelnými pohledy, temnými sny, ponurou hudbou, jste neustále v očekávání čehosi neblahého, ale vlastně se dlouho nic takového neděje, vy jen tušíte, že se něco takového stane, nebo spíš že se to jen kdykoliv může stát... A postupně vás víc a víc pohlcuje ona zvláštní zlověstnost a vy se cítíte stále víc a víc nepohodlně a stísněně... až se vám při závěrečném zúčtování vlastně uleví, že už je TO konečně tady a že už to budete mít z krku. No a když tohle opojení záhy (už při závěrečných titulcích) vyprchá, řeknete si že to vlastně byla "jen" nadprůměrně skvělá televizní inscenace, ale že na pátou hvězdu vám tam přece jenom ještě něco scházelo, třeba víc epiky, nebo nahatá Silverstonka, nebo co já vím... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek byl ještě docela slibnej, ale časem se to vyvrbilo v pomalu plynoucí a na moje gusto až moc překombinovanou detektivku. S každou další minutou pak moje pozornost klesala víc a víc a finále který nepřineslo nic co by se nedalo předem čekat už jsem vyloženě odzýval. Tenhle typ filmu holt není pro mě.25% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako rozvířit vody v posledních letech spíše konzervativního Hollywoodu tak svěžím kriminálním dramatem, to musím Granta Singera pochválit (a to si pak ještě člověk uvědomí, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu...opravdu smekám klobouček). Ještěra bych zařadil do kolonky klasických, skoro až starosvětských detektivek. A to, lidičky, berte jako pochvalu. Film se tak nese v pomalejším tempu, což nemusí sedět každému, já si to ale užíval. Užíval jsem si tu bezchybnou audiovizuální stránku (neznámé jméno Glotman po hudební stránce zabodovalo). Užíval jsem si zajímavé nápady s kamerovými záběry. A hlavně jsem si užíval one-man-show Benicia Del Tora. Tak charismatický herec, to se dnes již moc nevidí. Ale i ostatní osazenstvo zabodovalo, potěšil zejména Michael Pitt se svým "divnočlověkem". Druhá půlka docela překvapovala. No a pak nám autoři naservírovali ten závěr, který jednoduše ťal do živého (ano, dal se odhadnout o trošku dříve, než by to chtělo, ale co už). Knockin' on Heaven's Door příznačnou skladbou k uzavření celého filmu...Za mě dávám solidních 8/10 P. S. Po druhém zhlédnutí jdu s hodnocením výše. Lepší detektivku jsem fakt dlouho neviděl. Zasloužených 9/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky plíživý krimi-thriiler se správně pochmurnou a v detailech originální hudbou, zajímavými střihovými hříčkami a dokonalým obsazením, včetně všech vedlejších postav. Královský herecký výkon Benicia Del Tora. Pravděpodobně letošní nejlepší americký příspěvek do žánru, se skvělým balancem mezi odkrýváním podezřelých postav a permanentní nejistotou v tušení, že všechno bude jinak. Na celovečerní debut režiséra videoklipů unikátní počin, Grant Singer má nakročeno do elitního klubu (Villeneuve, Fincher). ****1/2 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Příběh filmu nese jisté podobnosti s reálným případem nevyřešené vraždy kanadské realitní makléřky Lindsay Buziak. (NiWi)
  • Natáčalo sa v Atlante v štáte Georgia od 15. augusta 2021. (Arsenal83)
  • Název filmu vychází z postupné změny povah postav, které se objevují ve filmu. Zpočátku se prezentují určitým dojmem, ale s přibývající stopáží se začnou pomyslně „svlékat z kůže“ jako ještěři. Ukáže se, že postavy nejsou těmi, za které se zpočátku vydávaly. (UhLee)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama