Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Barnabymu neuniknete! Ne pokud máte matku, kterou v momentě kdy je Barnaby na obrazovce nedostane z křesla pláč vlastních dětí, spílání manžela ani zdvořilost k nečekané návštěvě (nemají přeci jezdit v tak nemožný čas).... když ona nepřišla za náma, my přišli za ní a časem taky podlehli. A není se co divit. Počet mrtvol v tomto seriálu je naprosto fascinující. Dnes už musí být tři čtvrtiny obyvatel anglického venkova dávno pod drnem a ta poslední čtvrtina sedí za ony vraždy v base. Na každý díl máte tak 4-5 mrtvol (celá moje rodina se baví tím, že tipuje, kdo půjde pod zem jako další). Když vás mrtvoly přestanou zajímat, stačí přesunout pozornost na baráky. Venkovská sídla mají něco do sebe, navíc při tak obrovské kriminalitě v regionu musí být cena poměrně nízká. A když vás i baráky omrzí, pořád je tady Barnaby (chytrý, vtipný a noblesu s jakou buzeruje svého asistenta by mu mohli mnozí závidět) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože s přibývajícími díly se způsob odhalování zločince nemění a občas to už začíná být ohrané, vývoj postav a vůbec odhalování toho prohnilého pozadí všech těch zločinů je reálně popsán. Barnaby je sympaťák a velký detektiv na způsob Sherlocka Holmese a Hercula Poirota. A atmosféra v tomto seriálu je výborná. I když už to má kolem 45 dílů a poslední dobou se jeho pomocníci střídají jak na letícím pásu, vždycky se rád kouknu na další díl, i kdybych ho už viděl dřív. ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Klasický „whodunit“ seriál z prostředí venkova s pořádnou porcí vražd v každém dílu. Zápletky byly poměrně složité a občas kombinovaly více zločinů spáchaných různými osobami. S manželkou jsme viděli první tři série a několik dílů ze čtvrté, k následujícím dílům už jsem nedohledal synchronizované české titulky. První série se vymykala ostatním nejen složitější angličtinou, jak se nám zdálo, ale i dějotvorným využitím různých sexuálních úchyláků. V dalších sériích se sice nějaké homo nebo sado-maso dvojice občas také objevily, ovšem jejich důležitost pro děj byla prakticky nulová, tudíž tu zřejmě byly jen na důkaz toho, že Britové z přelomu tisíciletí nejsou žádní puritáni. Naštěstí pro seriál nebyla tato zobrazení explicitní. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál staroanglického střihu z venkovského prostředí se mi moc líbí. Náměty jednotlivých epizod jsou podobné, případy mají většinou rodinný charakter a motivy zločinů sahají do minulosti. Vrchní inspektor Barnaby je rozvážný sympaťák a řešení případů si vyšlape od jednoho podezřelého k druhému a vydedukuje vlastní hlavou. Navštěvuje všechny zainteresované obyvatele a tak poznáváme celou plejádu venkovských lidiček s jejich hříchy i pohnutkami špatných činů. Navíc, jako u všech podobných seriálů, poznáváme i rodinné zázemí tohoto vyšetřovatele, které vnáší do příběhu lidský faktor, klid a pohodu běžného rodinného života, čímž odlehčuje a vyvažuje svět zločinu. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Obyvatelé vesnic, ve kterých se seriál natáčí, bývají žádáni, aby během natáčení nezírali z oken. (vanadium)
  • Když se herec John Nettles po třinácti letech loučil s postavou inspektora Barnabyho, pronesl doslova: „Je to pro mě konec jedné velmi úspěšné éry. Bude se mi po Tomu Barnabym stýskat. Vyřešil téměř dvě stě vražd, což je myslím snem každého současného policisty. Přeju svému nástupci hodně štěstí.“ (Olík)
  • Natáčení 3. epizody 4. série s názvem "Tajemství kruhu v obilí" probíhalo v Anglii ve městech Stanton St. John a Stonor. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno