Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale snad jen pokud bych koukal dva až tři díly za rok, protože mě jinak hrozně deptá, že před samotným vyšetřováním musím půl hodiny koukat na vzájemné vztahy oběti a rodiny / přítelkyně / vikáře / zahradníka / obecního idiota / lékárníka ... A to mě nebaví, ustřihnout tuhle část a nechat ji na prozkoumání ústřední detektivní dvojici a jdu na pět. Znělka zní skoro jako z nějakého spin - offu Akt X (o=´ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Přestože s přibývajícími díly se způsob odhalování zločince nemění a občas to už začíná být ohrané, vývoj postav a vůbec odhalování toho prohnilého pozadí všech těch zločinů je reálně popsán. Barnaby je sympaťák a velký detektiv na způsob Sherlocka Holmese a Hercula Poirota. A atmosféra v tomto seriálu je výborná. I když už to má kolem 45 dílů a poslední dobou se jeho pomocníci střídají jak na letícím pásu, vždycky se rád kouknu na další díl, i kdybych ho už viděl dřív. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Anglii leží vesnička zvaná Midsomer, má asi tak 10 bambiliónů obyvatel, z toho polovina různorodě zaklepe papučkama a druhá polovina jsou pachatelé těchto brutálních mordů... Uhlazeně venkovská atmosféra, děj jednotlivých epizod se soustředí na zápletku, nikoliv na akci či kapání luminolu na podezřele zarudlé skvrny (jak je zvykem v amerických kriminálkách), vzhledově tuctoví vyšetřovatelé využívají svůj břitký intelekt převážně k dialogům se svědky či viníky. Zkrátka detektivka ze staré školy, nečekejte zběsilé automobilové honičky, ba ani zdlouhavé pidlovoké přestřelky se nekonají. Seriál má jednu podstatnou chybu - při délce 100 minut (prokládané milovanými reklamními bloky) a asi tak tisícovce dílů jde o zábavu pro znuzené důchodce, ostatnímu obyvatelstvu by sledování zabíralo příliš drahocenného času. Což je také důvod, proč "Vraždy v Midsomeru" znám jedině z návštěv u prarodičů, sama tuto podívanou nevyhledávám. Nevadí, neláká, imho průměr. 51% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svou brutalitou a černým humorem zajímavé pojetí vražd, hudba skvělé ztělesňující strašidelnou atmosféru a sympatický hlavní hrdina Barnaby s příjemným hlasem Ladislava Freie to jsou dle mého největší klady jednoho z nejlepších krimi seriálů, který se dostal na naše obrazovky a já jsem rád, že se dokázal prosadit. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já si všechny ty postavičky zamilovala, co já vyžehlila prádla a pokaždé jsem se těšila na další díl. Už po pár dílech mě bylo jasné, že Midsomer zmizí ze zemského povrchu, ale to mně bylo úplně jedno. Pak už jsem nebyla překvapená ani čtyřma vraždama v jednom díle, ale měla jsem tam Barnabyho, jeho pomocníky Troye, Dana, Bena, nádherné cottages, villages, zkrátka, tak úlevný britský seriál, který se pochopitelně musí brát s hooodně velkým nadhledem jsem milovala se vším všudy. Jen lituji Ladislava Freje, protože pro něj bylo velmi obtížné dabovat Toma Barnabyho v podání Johna Nettlese. Ten si asi hodně ulevil, když byl nahrazen jiným Barnabym. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Když se natáčí v zimě, tak herci před každou scénou cucají kostku ledu, aby jim nešla pára od pusy. (lardko)
  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)
  • Natáčení 3. epizody 4. série s názvem "Tajemství kruhu v obilí" probíhalo v Anglii ve městech Stanton St. John a Stonor. (Terva)

Reklama

Reklama