Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (350)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svou brutalitou a černým humorem zajímavé pojetí vražd, hudba skvělé ztělesňující strašidelnou atmosféru a sympatický hlavní hrdina Barnaby s příjemným hlasem Ladislava Freie to jsou dle mého největší klady jednoho z nejlepších krimi seriálů, který se dostal na naše obrazovky a já jsem rád, že se dokázal prosadit. 80% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchní inspektor Barnaby je pupkáč ošklivej s účesem jak Horníček. Frejovi už taky někdo vzkažte, aby přestal dabovat. Hrůza poslouchat ten jeho unylý a nevzrušivý hlas. Ano, jasně, přechytralý, přemoudřelý inspektor všechno vyšetří, vypátrá, vyhoní se a je konec epizody. Díl od dílu stále to stejné, obehrané a monotóně nudné. To v tom zapadákově Midsomer mají takovou vysokou kriminalitu, že je tam víc vražd než v Bronxu?! Když už na to natrefím v televizi, nejradši bych ji rozstřílel na sračky, a ušetřil si tak pohled na vyžraného inspektora a jeho pičoidní případy roztahané do dvou úděsně se vlekoucích hodin. Mé hodnocení: 0% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dokonalá krása anglického venkova v hrabství, kde už nemůže být živáčka kromě vrahů, policistů a turistů. Anglická detektivka jak má být. Poslední díly se seržantem Troyem a všechny se seržantem Scottem stojí za prd, ale od sg. Jonese jde kvalita opět pomalu nahoru. Teď jsem jen zvědav, jak si v Midsomeru povede bratr Toma Barnabyho, bývalé hlavní postavy. A samozřejmě nesmím zapomenout na úchvatnou titulní znělku... John Barnaby je výborný nástupce, seriál na kvalitě neztratil ani trochu. Koukejte to urychleně navrátit do červených barev, modrá z května 2014 Midsomeru ani trochu nesluší, je to hodnocení na nic. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, ale ani úplne dobré. Krimi seriálov, ktoré sa pravidelne objavovali v našich televíziách bolo v nultých rokoch proste strašne veľa a ja ako divák som sa tohto formátu veľmi rýchlo presýtil. Vraždy v Midsomeru neboli úplne na zahodenie, niektoré diely boli fajn, niektoré slabšie, no ako celok ma to rozhodne nezaujalo tak aby som bol pravidelným divákom. Keď však nato náhodou natrafíte, tak pozerať sa to dá. Vzhľadom na počet dielov mi inak vždy vŕtalo hlavou, koľko obyvateľov môže mať Midsomar, keďže za to množstvo prípadov a epizód už museli istotne vyvraždiť minimálne polku mesta...Lepšie 2* a 45%. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Normální a celkem ( hlavně díky britské produkci ) kvalitní kriminálka. Náměty i pojetí některých epizod jsou celkem originální ( hlavně ty způsoby vražd ) a k tomu příjemná mystery atmosféra. V zásadě se ale nejedná o nic jiného než o starou známou "kecací metodu". Stane se vražda a detektivové furt choděj, kecaj s lidma po vesnici až najdou pachatele...a akce nulová ale opravdu nulová!! Kratší stopáž ( aspoň o 30 minut ) by seriálu rozhodně prospěla!!! ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • Seriál se původně měl jmenovat Barnaby. Název Vraždy v Midsomeru navrhl scénárista Anthony Horowitz. (vanadium)
  • Seriál vznikl také za účelem zvýšit turistický zájem o Midsomer. (Tsukikage)
  • Čtrnáctá série je poslední, kterou po producentské stránce zabezpečil Brian True-May. Stanice ITV ho odstavila poté, co v jednom rozhlasovém rozhovoru pronesl, že seriál je čistě anglický a že v něm není místo pro žádné etnické minority. (Olík)

Reklama

Reklama