Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (374)

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Výborná reality show plná intrik. Poprvé to běželo někdy v létě 2000 a já jsem byl k tomuto typu pořadu velmi skeptický. Myslel jsem si, že to bude nuda, protože reální lidé nejsou divácky tak zajímaví jako typizované postavy z tv seriálů a co se jim stane, je víceméně věc náhody. Žasnul jsem, jak moc jsem se mýlil. Nejenže charakterový rozptyl reálných soutěžících je obrovský (buran, slizoun, lenoch, naivka, mrcha, podivín, despota...), ale i jejich vzájemné psychologické působení, dvojsečnost chování (se všemi dobře vycházet, ale zároveň chtít vyhrát) je nesmírně zajímavé. Vřele doporučuji. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Reality show nikdy nebyly můj šálek čaje. Nápad to není špatný, ale ve výsledku je "srvajvr", jak s oblibou říkával Vladimír Železný, trapárna emerického ražení, i když jsem na to kdysi čuměl jako puk. Nebýt tam tolik patosu (skvěle to vystihuje parafráze mého táty: "Máme tě moc rádi, a proto jsme tě vyloučili."), šel bych asi s hodnocením nahoru. "Dřel jsem se tu jako mezek a většina z vás se jen válela." (369.) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

První série není tak skvělá, jako ty následující. Podvod a lži jsou v soutěži posuzovány, jako něco ďábelského. Naštěstí je tu velké množství sympatický postav v čele s nerudným Rudym, bláznem Gregem, či tlustým exibicionistickým teploušem Richardem Hatchem, o němž jsem bohužel věděl, že soutěž vyhraje, tudíž jsem si ji nemohl vychutnat tak, jak by bylo vítané. 2* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

39 days, 16 people, 1 survivor! Na databázi nehodnotím série s jedinou výjimkou. Survivor je totiž moje srdcová záležitost a ke všem řadám mám potřebu se vyjádřit. Vzhledem k jejich astronomickému počtu se navíc obsedantní vypisování favoritů a oblíbenců ukázalo jako dobrý krok. Kvalita sérií časem značně osciluje, takže nepolíbené nasměruji rovnou na ty nejlepší. TOP 5: Heroes vs Villains, Micronesia, China, Cook Islands, All-Stars ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V den mého 1.výročí zde na csfd jsem se rozhodl napsat komentář k mé nejoblíbenější reality-show. První série jsem kdysi viděl na nově a hned jsem si to oblíbil. Po čase jsem se k tomu vrátil a postupně shlédnul ostatní série. Když se ohlédnu, jak šel čas, tak jsem byl svědkem velké přeměny ve hře, která v počátcích byla spíše záležitostí přežití jako takovému, obstarávání potravy, vody atd.. Postupem času se z toho stávala čím dál více sociální hra a vlastně v posledních sériích jde už jen o taktiku, což na jednu stranu může být škoda, na druhou stranu ale je to stále zajímavé. Mé oblíbené série: Afrika (3), a to z důvodu faktu, že vyhrál hráč, kterému jsem fandil od prvního dílu. A pročpakže jsem fandil Ethanovi? No protože řekl, že je fotbalista :-D Takže to mi samozřejmě udělalo obrovskou radost. Další oblíbená série: Cook Islands (13): Tahle řada podle mě byla jednoznačně nejlepší, jak co se týkalo soutěží, tak strategie. Od prvního dílu jsem fandil Yulovi, s dalšími díly jsem zase obdivoval Ozzyho. Tato série měla hodně do sebe a musím zdůraznit, že od žádné jiné řady už neočekávám nic lepšího. A nemohu si odpustit zde napsat o soutěži o imunitu, která byla podle mě ze všech soutěží ta nejzábavnější na koukání. A tou byla soutěž ve vodě, kde se překonávali překážky a pro něco se museli potopit. Tam Ozzy všechny neuvěřitelně komicky převálcoval, tu soutěž jsem si pouštěl stále a stále dokola. Další řady už nebyli takové, vyzdvihnul bych 20.Sérii H vs V, a ještě 21. Nicaraguu z důvodu vítězství hráče, kterému jsem též fandil od začátku. Neoblíbené série nebo-li série, které pro mně byly nejnudnější: 17 (Gabon) - nejslabší řada, pak nic moc řady 9, 11 a pro mě nic moc 16.Řada, což vím, že se mnou moc lidí nebude souhlasit. Víc se mi ty řady pitvat nechtějí, to by bylo už moc dlouhé. Přidám jen oblíbené hráče: Ethan, Tom, Lex, Neleh, Paschal, Jenna M., Johnny Fair play, Tom Westman, Terry, Yul, Ozzy, Yau-Man, Michelle, Kenny, Russell, Danielle, Fabio, David. Neoblíbenci: Sandra!!!!!!!!!, Vecepia, Candice, Boston Rob v 8. a 20. Sérii, Cirie a určitě další na které si teď nevzpomenu :-) ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Soutěžící Colby Donaldson si z potápění kousek Velkého barierového útesu odnesl suvenýry, což je přísně zakázáno jak místními zákony, tak se zákony ohledně světového dědictví UNESCO. Vše se nakonec urovnalo veřejnou omluvou producenta show Survivor. (Hidan)
  • Výkonný producent Mark Burnett přiznal, že u prvních sérií Survivor byli používáni k točení některých scén dvojníci. Později bylo vysvětleno, že skuteční aktéři jsou často obklopeni kamerami, a tak pro přirozenější působení záběrů byli použiti náhradníci. Není však jisté, kdy se s těmito praktikami přestalo, a vlastně ani to, jestli se vůbec přestalo. (cmenda)
  • Šestá řada, tedy Amazonie, byla první řada, kde byly kmeny rozděleny podle pohlaví. Druhou pak byla devátá řada, Vanuatu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama