Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

mira007 

všechny recenze uživatele

Geislerová jako prezidentka, která v noci prchá inkognito do podhradí mezi prostý lid, až zabloudí do sochařského ateliéru vdovce Vetchého. Další Havlíkův romantický film, který je scénáristicky hrozně jednoduchá předvídatelná neoriginální věc, ale díky sympatickému obsazení, technické stránce věci a tak nějak aspoň zajímavého námětu se na to dobře kouká. A pokud je člověk schopen přijmout tu koňskou dávku naivity, tak je výsledek příjemný oddechový film ikdyž levelu Pohádek pro Emu (2016) to nedosahuje. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ja viem, že to nie je nejaké terno. Na film Pohádky pro Emu to nemá. Ale i tu si pán Havlík napísal jednoduchú a pritom potešujúcu story o niečom, čo vlastne ani vo filme nevidíme, ale cítime ľudskosť. A tu sa v poslednej dobe dvojica Geislerová, Vetchý skutočne hodí. Pre mňa osobne jeden z mála pekných okamžikov bez intríg, násilia a politiky pri filme. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

"......a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí............" Ty vole to jako fakt? V dokonalém převleku? Představte si, jak hradní Milda v podobném převleku sjíždí na vozíku hradčanské putyky. Ale pokud tohle pominu, tak ani jinak není o co stát. Nemá to nic, co by měl standardní romkom mít. Bez vtipu a lehkosti se to táhne odnikud nikam jen proto, aby se do sebe nakonec všichni zamilovali. Navíc Geislerce tyhle role nesedí a poblázněnou milfku jsem jí nežral náhodou. Vetchý si tu tak nějak odvedl svůj standard, ale mám pocit, žetohle vzal snad jen kvůli složenkám. Takhle teda ne. 10% ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Rudolf Havlík si posledními filmy kazí reputaci. Prezidentka je ROM-KOM klasického střihu, se všemi klišé, co tento žánr nabízí. To by ani tak nevadilo, pořád to mohlo být zábavné a zajímavé, jen kdyby si to necucalo některé situace z prstu a nemělo to dějové kudrlinky jako vlna padesátileté ovce. Vyzní to pak jen jako mlácení prázdné slámy. V podstatě se doslova chodí odnikud nikam. S tím pak nic nezmůžou ani osvědčená Havlíkova dvojka Geislerka s Vetchým. Trošku mi to připomínalo Prázdniny v Římě (1953) ale to je úplně jiná liga a v žádném případě to nechci srovnávat. Už když v úvodu naskočil tvůrce TV Prima, tak jsem tušil průser. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

to že české romantické komedie posledních let nejsou většinou vůbec vtipné a romantické jsou jen trochu sme si už tak nějak zvykli. Prezidentka ovšem vybočuje z už tak nízkých standardů a hodně, hodně dlouho sem u jakéhokoliv filmu tak moc netrpěl jako tady. Naprosto sterilní, papundeklová pseudoromanťárna, která nemá v rámci českých filmů konkurenci a měřit se může tak maximálně s primáckými seriály typu Slunečná  a další, které ani neznám. Poměrně dobří herci tady proklamují prázdné a těžko uvěřitelné dialogy, nemluvě o tom, že tvůrci asi nemají moc ponětí o tom jak funguje úřad prezidenta (i když to tady není vůbec podstatné) a možná by to celé bylo o trošku uvěřitelnější, kdyby Geislerová byla třeba popová hvězda, nebo prodavačka v Lídlu. Havlík není žádný Richard Curtis a už jednou mě donutil trpět u Pohádek pro Emu, ale teď bych se mnohem raději podíval klidně dvakrát za sebou na ně, než na polovinu Prezidentky...1% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)

Reklama

Reklama