Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nový pár a jejich rodiny řeší lásku v moderní době, střety odlišných kultur, očekávání ze strany společnosti i generační rozdíly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (124)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Film Z jiného těsta disponuje skvělým obsazením, ale nedokáže jej využít. Scénáristé se zřejmě nemohli rozhodnout, co za film chtějí napsat, a tak se snímek pohybuje někde mezi romantickou komedií a filmem o kulturní diverzitě, jenže ani jedno z témat nedokáže naplno využít a tak je výsledkem nemastný neslaný mix všeho možného bez zapamatovatelných postav či scén. Není navíc ani moc dobře zrežírován či natočen, a tak vlastně zcela závisí na charismatu herců, kteří se snaží co můžou, bohužel velice slabý scénář jim nabízí pouze omezené možnosti. Těsto zde jiné než u jiných romantických komedií je, bohužel tvůrci z něj nedokázali ukuchtit nic moc dobrého. Více zde. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Za mňa je toto chybne otagovaný film, pretože aby som niečo zaradil do komédie, musel by som sa aspoň raz zasmiať a nemať znudenejší výraz z účasti na tomto, než vyslovene otrávene sa tváriaci Duchovny. Toto je len zakomplexovaný, ukrivdený, ubulený kúsok, ktorý z vysoka kašle na nejakú chémiu a romantiku medzi postavami a zabíja a sabotuje si každú jednu scénu tou až kŕčovitou snahou napchať všade, aj do tej najnevinnejšie rozbehnutej konverzácie, nejaký sociálny, kultúrny, rasový, či náboženský komentár. Poväčšinou však zúfalo nútene, ťažkopádne a nevtipne. ()

Reklama

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Tento film mě poměrně dosti nasral. Téma vlivu kultury na rasismus v USA je velmi aktuální a já si myslím, že tento snímek působí větší zlo než když někdo dělá vtipy založený na rasových stereotypech. You People popisuje vztah bělocha s černoškou a vykresluje jej jak Romea a Julii. Jakoby bylo hrozné tabu mít v USA mezirasový vztah. A zvlášť v LA??? To se mi opravdu nezdá. Vykresluje extrémní kulturní rozdíly, snaží se prohloubit propast mezi rasami a přestože snímek je vyloženě "woke", tak na mě působil jakoby se snažil rozdělovat společnost ještě víc, než tomu reálně je. Popisuje Ameriku tak, že existuje nějaká skupinu lidí, kteří jsou židé, nějaká další skupina lidí, kteří jsou černoši apod. Tyto skupiny jsou uzavřené, soudržné s vlastní kulturou a střetnutí s někým z druhé skupiny vyvolá kulturní šok. Jak kdybychom se vrátili o 100 let zpět. Mrzí mě, že tyto skutečnosti film vykresluje, jakože je to takto v pořádku. Já se osobně domnívám, že by to v ideálním světě mělo fungovat tak, že jsme hlavně všichni lidi, jsme všichni Američani a to rasové a kulturní rozdělení není tak důležité. Věřím, že tomu snad tak v realitě je o mnoho více, než nám ukazuje tento snímek. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu vyzerala byť zápletka úplne triviálna, a tak to napokon aj bolo. Celý film stojí na strete kultúr a neustálym strápňovaním potenciálneho zaťa, ktorého budúci svokor nechce do rodiny ani za nič. Tento námet sa opakuje priam cyklicky, takže sa líši už len samotné prevedenie, postavy a ich charaktery. Čo sa týka "You People", nebolo to úplne na zahodenie, ale osobne som čakal viac. Jonaha Hilla mám rád, aj jeho humor a celkovo prejav, takže práve od toho som si toho dosť sľuboval. Niektoré scénky a hlášky stáli za to, ale bolo tu aj mnoho zbytočných trápností. Nevadí, nebolo to síce ono, ale v pohode to zapadne do priemernosti všetkých týchto zaťovsko-svokrovských filmov... 3* ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

U komedií se zas tak často nesměju, a tak mne samotného překvapilo, že tato mi přišla docela vtipná. Horší věc je, že vtipná je především svými debilními dialogy, které ale z nějakého důvodu občas zkrátka pobaví. Celkově je film ale prošpikován tématy rasových rozdílů, která jsou podávána tou nejstupidnější a nejotravnější cestou, a nám Evropanům, a Čechům k tomu nic moc neřeknou. Do toho přidejte dementní vedlejší postavy, které vám budou většinu stopáže lézt na nervy, alespoň ústřední dvojice je v rámci možností trošku racionálně uvažující. Braková historie režiséra / scenáristy jako tak nějak mluví za vše, a troufnu si říct, že ty zábavnější pasáže má na svědomí v rámci scénáře Jonah Hill. Zbytek je jen otravná echt emerická rasová agitka promovaná jako "komedie o střetu kultur", která je sice občas zábavná, ale věnovat jí čas pro nás český Pepíky asi nemá moc smysl. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). Natáčanie začalo v októbri 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

Reklama

Reklama