Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velkolepá filmařská oslava jednoho životního stylu. Nesmírně živelný film, který strhne svým tempem, kamerou a celkovou atmosférou. Trochu mi to místy připomnělo jiné filmy "Strach a hnus v Las Vegas" z r. 1998 či "Kokain" z r. 2001, ale objektivně vzato jsou "Legendy z Dogtownu" zcela výjimečným filmem. Celkovou autenticitou, obrovským nasazením herců i použitím ruční kamery na mě "Legendy z Dogtownu" působí spíše jako netradiční dokument než "klasický" celovečerní hraný film. Žasnu, že tohle natočila režisérka "Stmívání". ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik športov končiacich sa na -board. Nefandím tomu štýlu, čiže som sa nemohol ani poriadne nadchnúť tomuto filmu. Chápem, že pre niektorých sa film môže stať kultovou záležitosťou. Ako historický snímok na základe skutočných udalostí beriem. Ako snímok zobrazujúci začiatky a vznik novej popkultúry opäť dobrý. A tiež, ako film o priateľstve, súdržnosti, sláve a hodnotách je film na slušnej úrovni. Avšak pre človeka ktorý tomuto štýlu nejak neholduje je to priemerný film na jedno zhliadnutie. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Koho baví svět skatoboardingu, pro toho je tenhle film nutnost. Dozví se něco z historie, ocení parádičky na skatu a bude klukům závidět jejich úspěch u koček. Mě to moc nebere, přesto jsem se nenudil. Nejlepší okamžik byl, když Tony Hawk (jeden z nejlepších jezdců na skatu) v roli kosmonauta chce "vyzkoušet" prkno a hned z něj sletí:) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekla, film se mi i líbil. Sice mi zezačátku vadila ta šílená kamera... Po asi deseti minutách jsem usoudila, že to k tomu filmu asi patří. Rovněž jsem měla mírné nesrovnalosti ve skutečnosti, kdo je chlapec a kdo dívka, ale zvykla jsem si i na Stacyho. Dále obsazení chlapci byli velice šikovní, především Jay a taky Skip. Hudba byla poměrně chytlavá... Takže 3,5. (Půlka navíc je za roli Heatha... super styl života) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Film, o legendární partě z Dogtownu, kterému jasně vládne atmosféra 70. let, parádní skatejťácké kousky a skvěle vybraná muzika. Začátek byl trochu pomalejší, ale pak se to hodně slušně rozjelo. Příběh je o třech kamarádech, kteří začínají na surfech, které později vymění za skateboardy. Po čase se, ale mezi nimi začínají ukazovat rozdíly a začíná mezi nimi být rivalita a začne jim sláva stoupat do hlavy a tak se každý se vydá svou cestou. Nakonec pochopí, že peníze a sláva není víc než přátelství......Musím pžiznat, že jsem od filmu nečekal žádné zázraky, ale nakonec jsem byl hodně mile překvapen.....Na závěr bych vyzdvihl výborně předělanou závěrečnou písničku od Pink Floydů Wish you were here..... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Jay Adams je v súčasnosti považovaný za zakladateľa skateboardingu. Stále jazdí na skateboarde a surfuje na Havaji. (Smok)
  • Emile Hirsh (Jay) měl usnadněnou přípravu na svou roli, protože skateboard ovládal už předtím velmi dobře. (Tygrys)
  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama