Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jimmy Keene si začíná odpykávat desetiletý trest ve vězení, ale dostane úžasnou nabídku. Pokud se mu podaří získat přiznání Larryho Halla, podezřelého z několika vražd, bude propuštěn na svobodu. Splnit tento úkol však bude životní výzvou. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nedýchal jsem. Miluju filmy z vězeňského prostředí, takže když se k tomu ještě přidá mírný True Detective season 1 wibe, odcházím od televize po šesti hodinách naprosto spokojený. Co jsem navíc od tvůrců rozhodně nečekal, je fakt, jak snadno dokáží v jednotlivých epizodách zahrát na emocionální strunu, pokud je to třeba. O duu ústředních hereckých výkonů již toho bylo napsáno mnoho, a je to vážně koncert. Herci svými postavami žili a bylo to znát. Zatraceně mrazivý thriller. [Apple TV+] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený casting. Ne že by Edgerton nebyl dobrý herec, ale měl jsem ho spojeného především s odlehčenějšími rolemi, ale tady ukázal, že zvládne levou zadní i vážnější party a jestli bude i nadále trávit čas v posilovně, začne za chvíli onkurovat Velkému Jasonovi. Hauser na druhé straně už v Jewellovi ukázal, že hrát umí, ale i tak mě jeho výkon překvapil a dostal. Divák si sice nejdřív musí zvykat na jeho mluvený projev, ale ve finále je to jedna z věcí, která jeho postavě dodává na hrůznosti. Momenty, kdy se jeho obličej ze slabomyslného mouly mění v bestii jsou parádní. A dialogy mezi oběma hlavními aktéry jsou záležitostí pro fajnšmekry. Brutální prostředí věznice či vyšetřování FBI a policie jsou pak pro oba skvělou kulisou. Za mě pecka. 100% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hauserov intonačný prejav ma v prvom momente trošku zaskočil, resp. som tak nejak mal v prvom momente dojem, že trochu to s tým mimoňstvom až prehráva. Chcelo to chvíľku na to nájsť si k nemu cestu. A skrz výborne hrajúceho Egertona a vďaka fantastickému scenáru to šlo veľmi hladko a rýchlo. Sledovať tých dvoch, ako len sedia a rozprávajú sa zoči-voči a vy v mimike tváre jedného aj druhého môžete hádať, že čo sa im deje v hlave a čítať to, čo nebolo doslovne vyrieknuté, to proste bol naozaj strhujúci herecký koncert. To sú tie nezabudnuteľné momenty, ktorých tu je požehnane a pre ktoré si rozhodne na Black Bird spomeniem aj za desať rokov ako na jednu z najlepších väzenských sérií. Nikam to nekvaltuje, pomaličky si to buduje fascinujúcu psychológiu oboch hlavných predstaviteľov a aj celé to vyšetrovanie a snaha dostať sa do hlavy jednej zvrátenej mysle, je tak nejak autentická, vťahujúca a hlavne uveriteľná a nasiaknutá takou ťaživou atmosférou, ktorá mi pripomenula často trebárs vybornú prvú sezónu True Detective. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Mít to tři díly, je to pecka. A ten namakanej Taron co nosí pod pažema dva melouny a má kalhoty nad pupkem jak Van Damme v devadesátkách, tomu přijít na chuť prostě stále neumím, byť se i herecky snažil. Zato Ray Liotta a jeho patnáct minut z celého seriálu, by si klidně s takovou rolí ve filmu odtáhnul sošku za vedlejší krásnou roli jedna dvě. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Seriál inspirován skutečnou událostí se táhne jak sopel, přesto drží pozornost diváka až do konce. Shlédnuto na jeden zátah. Každá epizoda zbytečně natahovaná, lepší by byl 90 minutový film nebo si přečíst knihu. Líbil se mi moc, nemůžu ho dostat z hlavy, takže by asi zasloužil plný počet, když o tom pořád přemýšlím, čekal jsem nějaké drsnější vězeňské drama, ale toto bylo spíš psychologické a dostalo se mě to pod kůži. Tak už podruhé přidávám hvězdičku. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (4)

  • Natočeno podle skutečného příběhu Jamese "Jimmyho" Keenea (Taron Egerton), bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla (Paul Walter Hauser). (mikki089)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana, a to v období medzi 28. aprílom až 27. augustom 2021. (MikaelSVK)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Za Teda Lassa si připlatíme

Za Teda Lassa si připlatíme

30.10.2022

Když se před třemi lety spustila streamovací služba Apple TV+, měla v nabídce pouhých pět titulů. Teď už jich jsou desítky a mnoho z nich sbírá prestižní ceny, od televizních Emmy po filmové Oscary.… (více)

Našel Marvel nového Wolverina?

Našel Marvel nového Wolverina?

04.07.2022

Zatímco se na obzoru rýsuje další Comic-Con, přichází zprávy, že herec Taron Egerton (Kingsman: Tajná služba) jednal se šéfem Marvelu Kevinem Feigem o tajné roli. Podle nejrůznějších indicií by se… (více)

Reklama

Reklama