Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Gilliam sa tak zamotal do svojich kecov proti Burtonovi, že sa rozhodol si jedného nakrútiť. A urobil to, lenže čo sa nestalo, všetko, čo na ňom kritizoval, má aj vo svojom filme. To je ale úplne jedno, Kliatba bratov Grimmovcov je pre mňa niečim úplne dokonalým, Gilliam tam obsiahol také množstvo úžasných motívov, že milovník rozprávok, krvavých ľudových legiend a starých hororov, ako ja, musí slintať od nadšenia. Brilantné! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Grimmovcov Gilliam asi zobral naozaj len preto, aby ukázal, že i jeho filmy vedia zarobiť. I keď námet sa môže zdať rýdzo gilliamovsky absurdný a vizuálna stránka je takisto výrazne podpísaná režisérovým štýlom, čo vo filme zlyháva je scenár a postavy. Pokiaľ ide o scenár je ako celok nudný a hoci jednotlivé scény majú nápad, pokope nedržia. Čo sa týka postáv , už dávno som nezažil film, kde by mi boli všetky postavy tak ukradnuté ako práve tu. Výnimkou bol snáď len taliansky majster mučiteľ Peter Stormare a "civilnejšia menej božská verzia Keiry Knightley" Lena Headey. Monica je síce klenotom pre každý film, avšak jej kráľovná mi bola sympatická iba kým neprehovorila, potom to už bol prejav nadržanej mačičky s dialógmi ...nadržanej mačičky. Každopádne tento zvláštny film dokázal Gilliam ukočírovať tak, aby bol aspoň mierne nadpriemerný, i keď si z neho na druhý deň nebudete pamätať nič (až na Monicu). 7/10 ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Trapná nádeničina, kterou si Terry Gilliam ryze prakticky a s téměř stoprocentní úsporou logiky a invence vydělal čas i peníze na ve stejné době chystaný skvost Tideland, kterému dal veškerý talent, um, pronikavost i odvahu - a vyplatilo se to miliónově (ne, ne, nechápejte mě špatně, Tideland peníze nevydělal, ale bez něj by umění filmu a příběhů bylo o dimenzi míň bohaté). Tohle ovšem není film, ale správně umístěná rohožka s kasičkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No teda cekal jsem vic, jelikoz to natocil Terry Gilliam. Coz je v podstate ten nejvetsi problem. Od Terryho proste clovek ceka neco vic. Celej film je ladenej dost do temna a souhlasim, ze je trochu podobnej Sleepy Hollow, ale na tu nema. Dej je docela jednoduchej (jedna neprava carodejnice, zatceni, jedna prava carodejnice), ale je celkem sviznej a nenudi. Hodne se povedlo ozvuceni, jako vriskani a podobne a spolu s celkovou temnotou snimku a slusnou hudbou to dela vybornou atmosferu. Triky jsou na docela slusny urovni a pomahaj tak vytvaret atmosferu, i kdyz treba vlk by sel urcite udelat lip. Z hercu me nejvic zaujal Peter Stormare, ten byl naprosto dokonalej. Cesky herci, i kdyz tu jsou jen chvily, jsou docela v pohode a nepusobi tu, tak jako v jinejch filmech, jako pest na oko. Cekal jsem vic, ale zabava je to slusna. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam natočil už lepší filmy to bezesporu, ale i tenhle film, kterej by točenej v Praze má svojí kvalitu a i když neni tak dobrej jako jeho předchozí filmy, tak se za něj stydět nemusí. Celej film je v podstatě ponořenej až do konce do šera a temný atomsféry, která je v tomhle filmu vpodstatě stěžejním bodem celýho příběhu. Ze začátku to sice neni špatný a scéna s čarodějnicí byla hodně dobrá, ale jakmile se děj přenese do temnýho lesa, tak to teprve začne mít ty správný grády a výbornou atmosféru, která z toho lesa úplně sálá a chvílema z něj jde docela strach. Heath Ledger s Mattem Damonem hrajou dobře a filmu spolu se Stormarem určujou tempo a Ledger s vousy a s brýlemi si neni moc podobnej, ale občasný trhliny ve scénáři je srážej a ke konci, kdy už to je spíš taková strašidelná pohádka to působí směšně. Ještě by se dalo zmínit o českých hercích, který v tomhle filmu zenchali stopu a to skoro dolova, protže jak Miroslav Táborský tak Tomáš Hanák se tam moc neohřáli, Tomáš hanák na tom byl sice o trochu lépe, ale ty jeho tři slova a pětiminutová scéna, byly spíš pro srandu. Jediný co se mi oprvadu moc neliblo byly některý triky, neřikám že všechny, ale nepříklad ten vlk byl hodně mizerně počítačově vytvořenej a nepomohlo mu ani to, že z něj na konci vylez Tomáš Hanák. Rozhodně nemůžu říct, že bych byl zklamaný, ale ani nemůžu říct že by to bylo nějaký překvapení ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Film se částečně točil v Praze. Scény ze středověkého městečka pak byly natočeny na dolním nádvoří hradu Křivoklát. Štáb pracoval i na hradě v Ledči nad Sázavou a v jedné sekvenci můžeme vidět i hrad Kost. (HappySmile)
  • Kvůli problémům na place (nedostatek financí a zásahy producentů) si Terry Gilliam "mohl" vybrat půlroční pauzu, během které natočil komorní filmík Krajina přílivu (2005) (imro)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama