Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera  a atmosféra, včetně hereckých výkonů. Výsadek nad bouřící pouští zobrazuje pravé peklo. Série však nenabízí víc než mnohé další válečné snímky nebo seriály. A tady mám navíc pocit, že větší roli hrála fantazie scénáře než realita. Což mi u snímků s reálným základem vadí. Milostná linka s překrásnou špionkou byla nevynalézavá banalita, která by se spíš hodila do romantického filmu – a to spíš ještě starého romantického filmu. To už Paddyho vztah k příteli byl aspoň neotřelý – tedy aspoň ve válečném filmu. A když se ještě vrátím k výsadku v bouři – neměli by se spíš potomci vojáků naštvat? Protože mnohem víc než hrdinství to bylo ukázáno jako tupé a zbytečné riskování, za které by si velitel zasloužil stát před vojenským soudem. SHRNUTÍ: Válka je drsná, ale my už tam tu romantiku nějak dostaneme. I když možná poněkud lacinou. (1. série) ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Události zde zobrazené se, přestože vypadají neuvěřitelně ... většinou doopravdy staly." Velký respekt! Během jednoho víkendu jsem viděl dvakrát, přičemž napodruhé jsem to ukázal zbytku rodiny. Výborné charaktery (také aby ne, když je většina z nich skutečná). Výborná minisérie! Skutečná, reálně krutá a smutná, zábavná, válečná, rocková! ■ P.S. ČSFD aktuálně avízuje druhou sérii na rok 2023, zřejmě ale vyjde až začátkem roku 2024. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velká paráda, Knight se po Peaky Blinderech překonává. Začátky SAS by teoreticky mohli být jejich pokračováním, časově to sedí. Sympatické charaktery, úvodní průsery i velká blamáž, která za vznikem SAS stála, to všechno je tu podáno se stylovým nadhledem. Všechno je jedna velká zábava a když se začne dařit utáhne se šroub a přichází deprese, cynismus a skvělé hlášky. Chemie Paddy vs Sterling je dokonalá. Hudební stránka střídající dobové skladby s klasickým rockem a jemnou tepající hudbou je dokonalá. Konec začátku je hodně silný a navnadí na pokračování. Ozbrojený, neozbrojený, pořád je to nepřítel. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jak už to v podobných případech bývá, malá uveřitelnost, ale je to podle pravdy. Největším plusem je, že minisérie není natočena jako zběsilá válečná akce, ale jedná se o pravý film, se vším všudy. Dalším plusem je, že je to natočeno v hezkém retro duchu, s kvalitou skoro velkofilmu. Je to samozřejmě chlapácké a doplňuje to klasická rocková hudba, např. AC/DC při jízdě kolony aut v poušti. Což nevylučuje jazz v baru v Káhiře. Protože se to odehrává v Egyptě a pohled na vojenský tábor pod pyramidami je taky dost nevšední. Já jsem dal na jeden zátah a nebránil bych se další sérii, protože konec to úplně nevylučuje. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • I když jsou repliky německých Messerschmitt Bf 109 vcelku povedené, můžeme si všimnout, že některé z letounů mají nesmyslně místo třílistých vrtulí čtyřlisté. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama