Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film ze světa násilných nekulturních bezmozků, jehož postavy jsou promenádou lidské špíny a životní ztracenosti. Sympatizovat tu s někým je těžké, titulní pár tvoří bezprizorní feťačka ze zbohatlické rodiny a hardcore násilnický buran s láskou k Mein Kampfu, obklopuje je banda podobně smýšlejících čuňat a jediné mihotající se světélko morálky nabízí postava Daveyho, které však dlouho není věnován prostor. Vývoj vztahů i celého příběhu je předvídatelný a často dosti přímočarý, o snaze něco sdělit nemůže být ani řeč, přesto je Romper Stomper filmem rozhodně nadprůměrným. Po celou stopáž si totiž udržuje vysokou hladinu naturalistického drajvu a nabízí nenudící pohlednici ze světa pouliční lůzy, jejíž špinavost a divokost působí přinejmenším velmi přesvědčivě. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Banda tupých hlav si krátí drahocenný čas poflakováním po městě, nadáváním, rozbíjením výloh, bitkama... a proč?! No protože jako "nadřazená rasa" se cití utiskovaní z každé strany. No a místo činu?! Jenom kecy. Hand jako vůdce gangu má plnou hubu mravních poučení o tom, co by mělo být a jak je nespokojený se systémem, no co proto udělal? Kulové. Jen by mě zajímalo, kdy nastává ten okamžik debilizmu, ktery změní celkový chod člověka, to je pro mě fakt záhada, ktery okamžik změní člověka natolik, že se z něho stane... Rumpr Campr 4/10 ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Po druhém skouknutí mám dojem, že opravdu není potřeba točit další filmy o těchto tupých hloupých opicích. Jinak natočeno docela dobře a zajímavě, takže film sám o sobě neodsuzuji, odsuzuji téma a hlavně to, že i když podobné filmy končí naštěstí tragicky, náckové v nich nejsou z pohledu diváka rozdrceni a zesměšněni úplně. A ať mi nikdo neříká, že jsou to přece jen také jenom lidi, ne, jsou to nádory a ty mají být nejlépe chirurgicky odstraněny... 6/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Squatujúci náckovia? No to bolo podarené. Inak vcelku trefné vykreslenie večných násilníkov, tentoraz z krajiny, kde sa mnoho importovaných druhov zvierat príliš rozšírilo a narobilo tak obrovské hospodárske škody - z Austrálie. Holohlavci cítia, že podobný problém bude s časťou ich vlastného druhu - so šikmookými, ak ich bude priveľa. Riešenie vidia v ich nemilosrdnom mlátení, bez ohľadu na pohlavie, s túžbou dostať ich preč z krajiny, ktorá pôvodne patrila čiernym aboriginom. Nahromadené strachy, obavy a zlosť si vybíjajú aj v divokých nezriadených večierkoch, trochu pripomínajúcich tie punkové. No jedna zásadná odlišnosť (okrem verejne vystavovaného násilia) tu predsa len je. Náckovia pôsobia ako neuspokojení úchylní buzeranti. Čím? Neustálym nenávistným naladením a túžbou udrieť (=náhrada sexuálneho styku), grupovaním mužských jedincov s vrelými objatiami a zakliesneniami prstov a fetišistickým vyznávaním symbolov, častí oblečenia a pod. (kostymér sa vyznamenal). Ich vzťah k ženám je v tomto smere tiež príznačný - pokiaľ držia hubu, krok a sú sexuálne povoľné, je to ok. Pri prvých náznakoch nespokojnosti nasleduje odkopnutie. Celkovo je týchto chudiniek v porovnaní s nabúšenými chlapmi máličko. Väčšinou pôsobili ako akože gotické strašidlá do maku. A k výhradám nektorých užívateľov o chabom deji: aký už len zložitý dej môže mať pohľad do vnútra komunity ľudí túžiacich po vyhladení - t.j. sploštení a zjednodušení sveta? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Plešárdi vs. rákosníci. Na tomto snímku je nejlepší jeho obrovská syrovost. Vůbec na nic si nehraje. Pojednává o obyčejných lidech a jejich ošklivých obyčejných životech. Osobně jsem v podobných podmínkách naštěstí nežil, ale přijde mi to celé jako velice reálná výpověď. Za to má u mě snímek velké plus. Tohle plus je na druhou stranu zmenšeno kvůli takovému jakémusi amatérismu, který se celou stopáž dral na povrch. Troufl bych si snímek označit jako malinko odfláknutý. Russell Crowe mi v té roli také vůbec neseděl. Neustále jsem jej měl nutkání srovnávat s kultovním Nortonem v kultovním Kultu. Směrem k dalším postavám je zbytečné plýtvat slovy. Především ženské zastoupení je tvořeno obrovskýma zrůdičkama. Samotné finále si určitě zasloužilo více mrtvých. Kdoví, jakým způsobem probíhalo natáčení, když polovina osazenstva byli, nebo se postupně stali regulérními feťáky. Takový Pollock si šel hned po skončení natáčení skočit pod kolejáček. Škoda ho, jako jeden z mála zde za něco stál. Určitá moje očekávání snímek splnil, leč nadšením vyloženě nejásám. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)
  • Čierny kabát, ktorý nosí Hando (Russell Crowe), bol počas druhej svetovej vojny súčasťou zimného oblečenia tankových divízií Waffen SS. (Jello Biafra)
  • Proti londýnské premiéře protestovala Anti-nacistická liga. (pornogrind)

Reklama

Reklama