Reklama

Reklama

Šinseiki Evangelion gekidžóban: The End of Evangelion

  • Japonsko 新世紀エヴァンゲリオン劇場版 THE END OF EVANGELION (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když skončil seriál NEON GENESIS EVANGELION, mnoho lidí bylo rozhočeno, neboť konec seriálu byl značně matoucí. Proto, o dva roky později, vznikl tento film. Zatímco poslední svě epizody seriálu sledovaly výhradně vnitřní myšlenkové pochody hlavního hrdiny, End of Evangelion sleduje to, co se dělo venku, k čemu se celý seriál schylovalo. Mladý Ikari Shinji naposledy usedá do mohutného stroje - Evangelionu, aby čelil poslednímu kroku v evoluci lidstva. Přijme ho, nebo se postaví na odpor? (Skejpr)

(více)

Recenze (51)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Wow. Neřekl bych, že mi to nějak zvlášť pomohlo pochopit některé nedostatečně vysvětlené aspekty seriálu, ani to asi nepovažuji za zcela uspokojivé zakončení (aspoň rozhodně ne v tradičním smyslu), ale je to prostě totální audiovizuální orgasmus a nesmírně intenzivní zážitek. Navíc tentokrát na mě oproti původnímu závěru seriálu fungovaly ty temnější momenty plné beznaděje mnohem líp. Rozhodně jsem to napoprvé všechno úplně nevstřebal, ale... Je to prostě něco naprosto unikátního. 9/10 ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

A pak žili všichni šťastně až do smrti. No řekněte, nepřipadá vám původní konec najednou tak krásný a optimistický? Tady už se jede čistě na vizuál a vjemy, forma naprosto drtí obsah a na první dobrou nemáte absolutně šanci chytit ani polovinu všech nahozených symbolických udiček. 8/10 ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Lepší než veskrze nudný konec seriálu, ale pořád jde o směsku psychoanalýzy a podivně pokroucené křesťanské a místy i jiné symboliky. Citlivého člověka, který žije mezilidskými vztahy a snahou o pochopení, to možná může uchvátit, ale mou cynickou materialistickou dušičku to místy spíše znechutilo. Mimo to, většinu lidí se znalostmi evoluční psychologie některé z teorií psychoanalýzy znechutí už samy o sobě. A označení NGE jako sci-fi pravděpodobně rozhořčí většinu fanoušků sci-fi. NGE je spíše podivná fantasy. 3* díky druhé třetině seriálu, která byla celkem pěknou akční sci-fi... ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený alter - end Evangeliona pro náročnější diváky, kteří se nespokojili s odfláklími posledními dvěma díly seriálu.Škoda jen že se ve druhé polovině opět uchýlili k filozofování, které je přeci jen ale povedeněji ztvárněno.Nečekejte nějakou informativní smršť, autoři i tady si pro sebe spoustu tajemství uchovávají a zřejmě chtějí nechat diváka přemýšlet nad možným vysvětlením konce.Jsem relativně spokojen - slabší 4* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Dojmy z konce seriálu částečně napraveny. Proč jen částečně? Jak už tu padlo, ze začátku je to bomba plná akce, která se nikde nezastavuje a emoce se řeší spíš jen okrajově. Pak se ovšem film vrátí k filozofování a pocitům a prožívání postav a jsme tam, kde jsme na konci seriálu byli. Naštěstí s lepší animací a o něco menším zaměřením na Shinjiho, jehož otravnost pro mě zde dokonce překonala Asuku (ta mě naopak překvapila během jednoho souboje). Možná by neškodilo být trochu doslovnější - nemám sice ráda, když tvůrci zbytečně vodí diváka za ručičku, ale tady je to občas tak... matoucí, překombinované, že by pár slov neuškodilo. Pokud nemáte rádi film 2001: Vesmírná Odysea, tady Vás čeká minimálně zklamání. 7/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Studio Gainax dostalo kvůli závěru filmu hodně nenávistných dopisů a režisér Hideaki Anno dokonce čelil výhrůžkám smrtí. [Zdroj: wiki.evageeks.org] (Shley)

Reklama

Reklama