Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Máte rádi soccer a návštěvy holiče/kadeřnice? Jestli ANO, tak úvodní pasáž příběhu o jednom neřádovi a jeho tetě nepropásněte srkáním koly skloubené s tupým výrazem na tolikráte viděný strop! Každý účastník devítiletého procesu českého školství (vyjma šprtů a znalostí chtivých dívek v prvních lavicích) zkoušel vytvářet vepře alias odrážet světlo na tabuli a poťouchle se šklebit. Zřejmě by jste neřekli, kolik že pasáží v Marvin's Room se točí okolo těchto vepřů na stěně! "Můžu kouřit? Kouření je u nás zakázáno. Budu kouřit potichu." Pokud máte osobní experience s oddělením pro trvale ležící, tak budete valit bulvy na mažoretku, jež toto neoblíbené oddělení vychvaluje do nebes (náhrobní kámen k pobytu je FREEEEE!). Impotentní Leo a brzy mrtvá tetička, jež prý chrchlá krev z hladu vytváří snímek, na nějž po vydatné snídani zapomenete. Permanentně. 30% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě na tenhle film o umírání fungoval. Leo hraje vlastně dospělejší verzi Gilberta Crapea. Herecký velekoncert zde ovšem předvádí duo Meryl/Diane. Nikdy nechápu jak to ta Streepová dělá, že je v každé své roli milimetrově přesná. Robert De Niro jako producent si střihnul roličku doktůrka. Příjemně bolestivý film, který díky svým životním zkušenostem ocením asi trošku jinak než zde přítomná většina. 75% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná to způsobilo moje velký očekávání, ale tenhle film se mi moc nelíbil. Jednak mě zklamalo, že můj oblíbenec Robert De Niro se ve filmu jenom tak občas mihne a navíc jsem se u toho celkem dost nudil. Asi tak od půlky se ve filmu vůbec nic zajímavýho neodehrává a zhruba posledních 30 minut jsem už akorát netrpělivě čekal, kdy bude konec. Jinak já mam zkušenost s tim, jaký to je, když někdo v rodině umírá na rakovinu a tenhle film měl docela silně růžový brejle. Nemluví ze mě žádný trauma, ale sám za sebe řikám, že prostě nemá smysl o tom natáčet film. Když to budu brát bez emocí, tak sledovat člověka s rakovinou je prostě nuda a na konci jsou všichni rádi, když už to má za sebou. Stejnej dojem na mě udělal tenhle film. Co se taky dá čekat od režiséra, kterej jinak natáčel samý telenovely? ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na listě ČSFD se označuje film "Marvinův pokoj" jako drama / komedii. No... nevím co tím mysleli, ale pro mě tento film nebyl komedii ani omylem. Je to psychologický film o lidské bezcitnosti, egoismu a špatné výchově děti, protože v dnešním shonu na ně matka samoživitelka prostě nemá čas. Tím se prohlubuje nejen mezi matkou a dětmi propast, ale též vztah k celé rodině. DIANE KEATON dostala za tuto roli zcela zaslouženě Oscara, MERYL STREEPOVOU jsem viděla hrát poprvé tak zápornou roli (zvládla to překvapivě výborně), DiCAPRIO hrál nevycválaného puboše, který se mstil matce za malou všímavost a věčné sekýrování. Robert De NIRO jako lékař, hrál téměř vedlejší roli, což mě dost překvapilo. S takovým výkonem jaký předvedl, to mohl hrát jakýkoli "Béčkový herec" - na tom se nedalo vůbec nic zkazit. Celkový dojem : i když ve filmu hrály 4 absolutní hvězdy, přece jen závěr nebyl scenářem dost dotažen. Končil tím pověstným : " a zbytek nechť si laskavě divák domyslí." Z tohoto a snad i jiného důvodu dávám pouze 4*. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o dvou odcizených sestrách, z nichž jedna je těžce nemocná a potřebuje darovat kostní dřeň. Marvinův pokoj scenáristicky sice trošku drhne, ale Meryl a Leo byli jako vždy naprosto fantastičtí, stejně jako Robert De Niro a Diane Keaton. Tenhle film o hledání cesty k druhým je ale docela fajn a občas umí i správně zahrát na emoce. Slabší čtyřhvězda. 75%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama