Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Malý Andy nám od minula kvapku povyrástol, ale sebamenšiu emóciu z neho nevyžmýkali ani tento raz. Preto je úsmevné sledovať rovnaké reakcie či je smutný, spokojný, alebo na smrť vystrašený. Našťastie nie je hviezdou on, ale panáčik z plastu a dušou zabijaka. Ten vybrúsil mimické vlastnosti k dokonalosti a rovnako presvedčivo si vedie v iných dôležitých ukazovateľoch. Prvú polovicu síce viac naznačuje ako ukazuje, no druhú to už roztočí poriadne. Pár neotrelých nápadov len tak z hlavy nevyšumí (kopírka, nasádzač očí vo fabrike na bábiky) a samotné finále vo fabrike je nadupanejšie než minule. Ak by sa v podobnom duchu niesol aj zvyšok, mohla si druhá Detská hra odniesť rovnako pekné vysvedčenie ako tá prvá. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Druhé časti sa vždy snažia byť efektnejšie, akčnejšie, krvavejšie, epickejšie, s viac hviezdami, atď. Často sa stáva, že nato škaredo doplatia (Freddy's Revenge), ale nájdu sa aj perličky, ktoré prekonávajú svoj predobraz (pôvodný, nie Zombieov Halloween II.). Detská hra 2 síce jedničku neprekonala, pretože tá mala atmosféru temného a odporného mesta, mystických síl voodoo a hlavne jedno veľké tajomstvo, no solídne jej kontruje. Chucky si už vraždí nie tak poskromne, ale občas sa aj zabáva, originálne hluší (igelit) a dokonca sem-tam hodí nejakú pekne cynickú hlášku. Andy je zas konfrontovaný s novým prostredím pestúnskeho domu, ako aj novou školou, v ktorej to nezačne najšťastnejšie. Mne sa "dvojka" páči, je presne taká, aké chcú "dvojky" byť. Na nič sa nehrá a robí to pre zábavu. A tak sa mi to ľúbi. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprostá klasika - jeden z prvních hororů, který jsem kdy (hezky na "tajňačku") viděl. 'Panenka Chucky' pro mě ve své době byla snad tou nejděsivější záležitostí. Ovšem i nyní je Child's play 2 příjemným pokoukáním, protože Chucky je pěkně sprostý a maximálně zábavný. :D Navíc ta loutka a její mimika jsou prostě famózní. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Pusť ma Andy. Sľubujem že nikoho iného nezabijem.“ Dvojky nebývajú zrovna najpodarenejšie no práve v CHILDS PLAY 2 začína to kúzlo Chuckyho a jeho vynaliezavá kadencia čiernohumorných hlášok i keď s tou hororovou atmosférou je to už poslabšie. Dej parádne ubieha vďaka výbornému scenáru a ideálne zvolenej herečke Christine Elise (z kade mi je len známa?), nikto sa nechová vyložene idiotsky, práve naopak, a záver na výrobnej linke kde je Chucky zabitý nespočetnekrát (a kde strážnik dostane nové oči) je priam kúzelný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Aneb příběh o tom, jak se Chucky "vrátil do oběhu". Ručně smontovaný a ručně malovaný. To zní skoro jako "Freddy je zpět". Pardon "Chucky je zpět"! CITÁT - Charles Lee Ray............. Andy se taky vrátil a tak dva hlavní atributy rozjíždí další Chuckyho příběh. CITÁT - Slibuju, že nikoho jiného nezabiju........... Je to o něco málo lepší než jednička. K dobru se dá taky napsat, že Chucky je víc ukecanej a hodně hláškuje. CITÁT - Co tak koukáš? Děláš, jako by jsi nikdy neviděl mrtvolu!......... 69 minuta přináší lehce brutální scénu s nožem. Síla. CITÁT - Nenávidím děti!!........... Finální scéna za to taky stojí, je monstrózní a opět lehce podobná Terminátoří sáze. Leč konec pohádky to není. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se také v Kalifornii, a to od 6. listopadu 1989 do 1. února 1990. (Varan)
  • Důvodem, proč je na obalu k filmu, kde Chucky drží rozevřené nůžky kašpárkovy na pérku kolem krku, nápis "Sorry Jack, Chucky's back", je skutečnost, že se tento kašpárek jmenuje v Americe "Jack in the box". (Lajty)
  • Jediný film série, v ktorom Chucky nepoužije skutočnú strelnú zbraň. (FromHell)

Reklama

Reklama