Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Dnes již patří do zlatého fondu České televize. Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě… Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka. Teď už ale pojďme nahlédnout společně do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni… (Česká televize)

(více)

Recenze (263)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co se písniček týče, trumfne tuhle pohádku jen Šíleně smutná princezna..."Dělání", "Kdyby se v komnatách", "Není to příjemné pomyšlení", "Hlupáku najdu tě", "Statistika",... na televizní produkci opravdu neuvěřitelné... Herecké obsazení je milé, za sebe chci jen vyzdvihnout Ivanu Andrlovou, která je nejen pěkná, milá a solidně herecky vybavená, ale především svoje kusy skvěle odzpívala, má krásný hlas. Jinak - teď zas k pohádce - nic světoborného, ale těma písničkama se posouvá vysoko 80% ()

Homer.p 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější televizní pohádka mého dětství. Ivana Andrlová byla pro mne v tu dobu tou nejhezčí princeznou. Vlastně od té doby se stejně asi hezčí již neukázala, hmm. A hele on to natočil "umělec" Adamec. Takže opět jasná ukázka toho, že svoboda uměleckého projevu stojí za hovno. A nesmím zapomenout, skvělé a chytlavé písničky. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem neměl rád to, čemu se říkávalo "televizní inscenace" - kašírované místnosti, zdi, cokoliv, co svou umělostí v mých očích kazilo veškerou snahu autorů a herců o nějaký příběh. Ale tahle pohádka mne tehdy překvapila. Téhle, snad jediné z té doby, jsem odpustil ty odpudivé kulisy a užil jsem si ji a nebylo to naposledy. Je to herecký koncert několika osobností, zlidovělých písniček od mistrů Uhlíře a Svěráka a příběhu jednoduchého, ale vtipného. Za tento nenápadný malý a stále živý skvost, z dílny Československé televize, plný počet bodů:) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vrcholné Uhlířovy písničky slepené extra chabým dějem a doslova hrůzným úvodem. Menšík dostal za úkol svou excelentní slovní průtrží nahradit scénář a zase tak moc se mu to nepovedlo. Ostatní jsou tam zřejmě omylem, další podivuhodný moment je, když ahudební Čenský říká relativně obstojné Andrlové, že zpívala falešně. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ta princezna má baskytaru! Rekace mé sestry, když viděla fotky z téhle pohádky. Prolínání reality a pohádky i v tom, že si princezna půjčí tatínkovo jablko (jako znak státnosti) jako ladičku. Přiznávám, že mě vůbec nenapadlo uvažovat o rozpočtu téhle pohádky, ty kostýmy jsou hezčí, než v mnohých výpravnějších. No a kromě písniček ještě výborný tanečky, symboliku jejichž choreografie (hlupáku najdu tě) jsem nepochopila dodnes. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1990 v režii Petra Obdržálka i stejnojmenná rozhlasová pohádka. (Miggi90)
  • Kameny na stavbu zdi byly ve skutečnosti polystyrenové, pouze jeden byl pravý, a to ten, který měl na sobě pan rádce, když jej odnášeli po písničce „Hlupáku najdu tě“. (Krocka)
  • V titulcích je chybně uvedené jméno herce, který ztvárnil pana rádce. Uvedeno je Josef Čáp místo Bohuslava Čápa. (ČSFD)

Reklama

Reklama