Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Úplně nerozumím premise, že bude děsně napínavý a mysteriózní obviňovat postupně úplně každýho, kdo se tady objeví před kamerou...? S takovou logikou se dá usoudit, že kdybych tam bejval po ulici šel já, odseru to taky. Krásná ukázka toho, že dobrej nápad a dobrý provedení má k sobě občas stejně daleko jako pravá a levá noha. ()

FemmeFragile 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo Proustovo Hledání ztraceného času zfilmované, vzniknul by s největší pravděpodobností tenhle seriál. Protože těch 6 hodin, co jsem strávila jeho sledováním, už mi nikdy nikdo nevrátí. SPOILER: V tomhle seriálu se snad ani nic vyspoilerovat nedá. Ono to totiž nemá žádné rozuzlení, které by se dalo prozradit. A když říkám žádné, myslím tím opravdu žádné. Nedozvíte se absolutně nic o historii jakékoli z postav. Nedozvíte se, kdo je kdo. Nedozvíte se, jestli je Hlídač jen jeden, nebo se jej v průběhu seriálu někdo snaží napodobit. Nedozvíte se, kdo Hlídač je. Celý seriál zkrátka vidíte asi desítku podezřelých, už tak od druhého dílu tušíte, kdo by to mohl být, a i když svůj názor postupně přehodnocujete nebo se k němu opakovaně vracíte, na konci vás nečeká VŮBEC NIC. Myslím, že jedna otevřená dějová linka může v hororu fungovat velice efektně, ale tady skončily otevřené úplně všechny, jako kdyby si tvůrci vprostřed řekli, že už je to vlastně nebaví točit a že na to kašlou. Chápu, že je to podle skutečné události, ale v takovém případě, kdy jde o vysloveně nevyřešenou událost, bych si buď vybrala nějaký uzavřenější materiál, nebo tomuhle zprostředkovala nějaký alternativní, alespoň pravděpodobný konec. U Vidím vás šlo bohužel o krajně nešťastné držení se reality (viz například zde), které je pro diváka nadmíru frustrující. ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

No to byla kokotina..... Murphy by měl raději zůstat u ujetých seriálů..... Mysteriózní thriller, který jsem i čekal, se změnil v jakousi ódu na dům..... Na mě to bylo moc barevné, komediální herci z druhořadých seriálů mi tam vůbec neseděli a Stiflerova matka to celé zabila ..... Naomi hrála druhé housle, manžel byl otravný..... Kdyby to bylo něco ve stylu I see you (2019), byl bych spokojený víc ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Sedmidílná minisérie The Watcher, kterou režíroval Ryan Murphy musí být zákonitě dobrá už jen kvůli jeho jménu - kdo neví tak, Amrican Horor Story, The Ratched, Dahmer... Je to inspirováno skutečnými událostmi - koho zajímá origoš případ, tak doporučuju podcast opravdové zločiny a díl 208, kde se tomu Lucka věnovala a dopodrobna Vás s případem seznámí. Jedná se o případ Stalkera, který psychicky terorizoval všechny, kteří v domě žili - hodně zkráceně. Vše začíná zasíláním dopisů, které jsou směřovány majitelům a končí paranoiou, která donutila majitele svůj vysněný dům prodat. Seriál oproti tomu jede víc na psycho vlně, kdy vlastně celou dobu nevíte na čem jste a buduje si dost pěknou atmosféru, která Vás vtáhne. Je to psychothriller se vším všudy, který se dá velmi lehce sjet na jeden zátah a od kterého se jen těžko odlepuje. Obsazení skvělý, atmosféra více než hutná a celkově si s tím Murphy poradil za mě na jedničku.  Případ do dneška není vyřešený, i když v seriálu je samozřejmě více méně jasné, kdo ten obávaný stalker je.  Zkouknuto za 2 dny.  Moje hodnocení: 9/10 ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Binge materiál, kde máš Agátu Kristíii tak nějak na sterojdech, zasazenou do Ju ass of ej, kde všichni žijou ve svobodné společnosti, která je je svázaná tolika nepsanými pravidli a navzájem se s úsměvem nesnáší, že to vyjde nastejno s tou jedinou a nejlepší Korejou. Válka realiťáků, founís, divno-lidí a top-o-Karen v nejlepším světle! ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • V seriáli nebolo ukázané, že skutočný Derek Broaddus, ktorý je predlohou pre postavu Deana (Bobby Cannavale), si po tom, čo mu nepomohli kamery ani polícia, nechal kňazom dom vysvätiť. (Arsenal83)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)
  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)

Reklama

Reklama