Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavé převyprávění filmu - i když se z toho dalo vycucat mnohem víc, všechno bylo dobré - ale trošku více života by to chtělo vnést do filmu. I ty scény s nějakou akcí nebyly skoro vůbec akční. Připomíná mi to reklamu na ČT ( dobrej film, ale špatná, někdy až hodně suchá reklama, která nikoho nenavnadí, kdo film nezná ). Každopádně přijemnej film. Doporučuji ale v nějaké bandě - pro lepší atmosféru. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Na to, že by to měla být i komedie, se dočkáte dost mála vtipů. Ale nakonec to vůbec nevadí, protože tohle dílko má mnoho jiných kvalit. Užijí si ho jistě milovníci starých klasických filmů (Marku, doporučuju ;-)), protože odkazů je zde přehršel. Já byl velice příjemně překvapen výkonem Tima Allena, jehož zabiják - klaďas neměl chybu a i Portia de Rossi působila velmi mile a sympaticky. K tomu dodejme zajímavě pojaté vyprávění příběhu (nejdříve dialog a vyprávění událostí minulých, následně vystřídáno odvíjením děje v přítomnosti) a já se absolutně nestydím to trochu osolit- 80 %. Oblíbená část- mafiánův monolog v kuchyni ohledně rozstřílení obchodu ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale právě pro onu atmosféru jsem nakonec dal za 4, i když s odřenýma ušima. Námět a scénář jsou sice dost zajímavé, ale upřímně řečeno, některé scény se ani příliš nesnaží, kulantně řečeno, "zastírat inspiraci jinými snímky". Už samotná hlavní dějová linie - jeden se vyptává, druhý odpovídá a od jejich dialogu odbíháme v retrospektivě do "víru událostí." To už tady přece bylo. Ale nebudu jen kritizovat, musím i pochválit. A hlavně herci si pochvalu zaslouží. I když s jejich charakterizací si tvůrci nijak zvlášť hlavu nelámali, hlavně Tim Allen, ale vlastně i Christian Slater se zhostili svých úloh dobře. Výborný je ale i Billy Connolly, byť nemá ve filmu moc prostoru. Každopádně jde o celkem pohodový filmeček, v němž sice divák asi nenajde žádné velké překvapení a bude muset překousnout i pár hollywoodských klišé, ale jinak se asi bude bavit docela dobře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zabiják najatý mafií, aby zabil nepohodlného muže jménem Cletis Tout, konečně dostihl svou oběť. Nicméně se zdá, že došlo k omylu - pod touto identitou se skrývá uprchlý vězeň namočený do krádeže diamantů. Ale možná je to všechno ještě jinak. Scénář : Chris Ver Wiel. Kamera : Jerzy Zielinski. Hudba : Randy Edelman. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Vacsina filmarov si to neuvedomuje ale vsetko zacina od dobre porozpravaneho zaujimaveho pribehu.. Vsetko ostatne ide oblbnut, dobry pribeh nie. Cletis Tout oblbuje rozn, zaujimavo, na tom je postaveny. Ale pribeh je zaujimavo rozpravany a ako dokaz lasky k filmu sluzia desiatky hlasok z inych filmov. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)

Reklama

Reklama