Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pouhé dva měsíce zbývaly Trevorovi Finchovi k vypršení jeho několikaletého trestu. Dva měsíce a byl by volný a svobodný. Jenže ty dva měsíce by ve vězení asi nepřežil. A tak se raději rozhodl využít příležitosti k útěku, který zinscenoval jeho kamarád. Už i proto, že zařídit pro ně oba novou identitu bude pro něj, vynikajícího padělatele dokladů, samozřejmě hračka - a pak už jim nic nebude stát v cestě za bohatstvím, léta spolehlivě ukrytým. Plán to byl vynikající. A určitě by spolehlivě klapnul. Kdyby se do něj ovšem nevloudila drobná chybička: že po jednom z těch chlápků, jejichž totožnost si přivlastnili, jde mafie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

ripo 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to malo svižné tempo a dej. Lenže s postupom času od polovice filmu to strácalo šťavu. Kuriozitou českého dabingu bolo, keď Tim Allen (gangster, bravúrne ovládajúci filmovú históriu) vyšperkuváva svoje myšlienky citáciami z filmovej klasiky. Pri jednej nezabudol poznamenať, že je z filmu "Špinavý tucet" (hahahahaha - pán prekladateľ)." Dirty Dozen" - jedine ako " Tucet špinavcov" ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl trochu rozpačitý, ale když jsem se začal orientovat v netradičně vyprávěném ději a přistoupil na hru tvůrců, začal jsem se dobře bavit. Především Allenovy komentáře mě dostávaly (nejlepší je pak v závěru), ale i vypatlaní gaunerovo poskoci a Billy Connolly. U dabingu už jsem zvyklý na Vetchého u Slatera a na Postráneckého u Allena, změnu u Slatera jsem přežil, ale Soukup se opravdu k Allenovi nehodí. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale právě pro onu atmosféru jsem nakonec dal za 4, i když s odřenýma ušima. Námět a scénář jsou sice dost zajímavé, ale upřímně řečeno, některé scény se ani příliš nesnaží, kulantně řečeno, "zastírat inspiraci jinými snímky". Už samotná hlavní dějová linie - jeden se vyptává, druhý odpovídá a od jejich dialogu odbíháme v retrospektivě do "víru událostí." To už tady přece bylo. Ale nebudu jen kritizovat, musím i pochválit. A hlavně herci si pochvalu zaslouží. I když s jejich charakterizací si tvůrci nijak zvlášť hlavu nelámali, hlavně Tim Allen, ale vlastně i Christian Slater se zhostili svých úloh dobře. Výborný je ale i Billy Connolly, byť nemá ve filmu moc prostoru. Každopádně jde o celkem pohodový filmeček, v němž sice divák asi nenajde žádné velké překvapení a bude muset překousnout i pár hollywoodských klišé, ale jinak se asi bude bavit docela dobře. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hrozný nesmysl. Naprosto naivní scény a pohnutky hlavních hrdinů....zavřít se do vězení, aby mohl hrabat lžící do písku. Motiv o tom, že nájemný vrah se dá ukecat, je věčné téma a lidé si ho rádi poslechnou, ale v podstatě je to jen další pohádkový nesmysl. Není to ani kvalitní komedie a krimi probůh už vůbec ne. Navíc Christian Slater je asi nejmíň charizmatický herec, kterého znám. 10% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zabiják najatý mafií, aby zabil nepohodlného muže jménem Cletis Tout, konečně dostihl svou oběť. Nicméně se zdá, že došlo k omylu - pod touto identitou se skrývá uprchlý vězeň namočený do krádeže diamantů. Ale možná je to všechno ještě jinak. Scénář : Chris Ver Wiel. Kamera : Jerzy Zielinski. Hudba : Randy Edelman. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Ve své knize 'Nesnesitelná lehkost', ve které popisuje svůj boj s mentální anorexií, Portia de Rossi prozradila, že během natáčení tohoto filmu vážila pouhých 35 kilogramů. Několikrát bolestí zkolabovala a většinu natáčení protrpěla. (Patw)
  • Louis Di Bianco soutěžil o cenu Kanadské filmové komedie v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Reklama

Reklama