Reklama

Reklama

Karanténa smrti

  • USA Sick
Trailer

Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý slasher, kterých v posledních letech moc není. Ctí hlavní pravidla žánru, a tak postavy dělají hloupé chyby a vždy zapomínají, že pokud někdo zemře, je třeba se o tom důkladně přesvědčit - a je jedno, zda jde o zabijáka nebo oběti. Začátek je povedený, protože divák neví, o co vlastně jde. Dům u jezera je výborná volba, hlavně když nejbližší sousedé jsou kilometry daleko. A nevadila mi ani otázka covidu, kdy nezodpovědní rodiče viní nezodpovědnou mladou generaci. A za to je třeba zaplatit! Výborná hudba, solidní kamera a ve druhé polovině tempo a napětí nepoleví. Ze všeho nejlepší jsou parohy. Vezmi si roušku! ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak lidem v období covidu začalo hrabat. Vyzdvihnout je třeba realistické zobrazení běžných amerických žen, jež často mají ke štíhlosti daleko. Možná za to může tamější způsob stravování. Obě hlavní hrdinky nejsou vysloveně obézní, ale jsou, abych tak řekl, poněkud oplácané. Koukat se na ně ale celkem dalo, i když český divák je z reálného života zvyklý na krásnější ženské exempláře. Prvních víc než 30 minut mě film nudil, protože se tam prakticky nic nedělo. Aspoň o pár dobrých hlášek to mohl scénárista obohatit, ale asi ho žádné nenapadly. Protože jsem však z recenzí jiných uživatelů věděl, že děj se rozjede až později, tak jsem vydržel, a vskutku, pak už to docela odsejpalo. Kdyby film nebyl tolik postižený fenoménem černé obrazovky, bylo by to na tři hvězdičky. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušná jednohubka, které sice nepřináší žádnou redefinici žánru jako kdysi dávno Vřískot, ale ona se o to ani nesnaží a přináší pouze poctivý slasher se slušnou fyzickou akcí, překvapivě (většinou) logicky jednajícími postavami a ne úplně hloupou pointou. V rámci dnes skomírajícího žánru celkem příjemné překvapení...70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson, scenárista série Vřískot, sa vrhol znova na to isté, len na miesto masky nasadil rúšky. Určite poznáte tie filmy, kde je dom ako keby samostatnou a výraznou vedľajšou postavou. Tak tu fakt neplatí. Mňa ten barák vizuálne strašne nebavil. Nebavil ma ani ten strašný amaterizmus útočníkov. Najviac potešila nechcená komediálna scéna s nástupom do auta. Zároveň potešilo, že Sick dokázal, že účasť kozatých blbiek má svoje opodstatnenie a tu by rozhodne neuškodila. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Scéna v autě s rouškou aspiruje již v tuto chvíli na komediální vrchol roku. Velmi povedený slasher od scenáristického boomera, který dal světu jeden z prvních meta-hororů a který i po smrti svého režijního parťáka stále dokazuje, že do starého železa ještě rozhodně nepatří. Motivace ústředního záporáka je vzhledem k tomu, s čím se celý svět před dvěma lety potýkal, uvěřitelná, a tak nějak smysluplně rámuje celý příběh. Dobré akční scény a sympatické naplnění většiny žánrových pravidel. [65%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Během otázek a odpovědí na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu v roce 2022 John Hyams vysvětlil, co ho motivovalo k natočení filmu: „Když jsem si přečetl scénář, jedna z věcí, která mě zaujala, bylo to, jak je odtažitý, což se mi líbilo. Jednou z nejúžasnějších věcí na tom filmu pro mě je, a Kevin Williamson to řekl mnohokrát, že vlastně nemá druhé dějství. Má to tak trochu první dějství a přechází to rovnou do prodlouženého třetího dějství. Nikdy jsem nijak zvlášť netoužil natočit slasher, ale tenhle pro mě byl jako thriller převlečený za slasher. Tak nějak jste si vytvořili všechny ty archetypy slasherů, ale najednou se z toho stala taková prodloužená honička. Jakmile jsem se dostal ke scéně v kuchyni, kde Parker (Gideon Adlon) bojuje s jedním z vrahů, a jak se celá ta scéna vyvíjela, a pak se objevil druhý chlap, tak jsem si řekl: ‚Páni, já se fakt jenom usmívám, když to čtu,‘ a tak nějak bych chtěl rozehrát tuhle akční scénu, která nikdy neskončí.“ (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v lete 2021 v okrese Weber v štáte Utah a okolí. (Arsenal83)
  • Keď traja hlavní hrdinovia sedia okolo ohňa, jeden z nich rozpráva príbeh legendy o dieťati a hadovi. Tento príbeh bol tiež vyrozprávaný postavou Scotta Foleyho v jednej epizóde seriálu Dawsonov svet (od r. 1998), pričom scenárista Kevin Williamson bol hlavným scenáristom tohto filmu aj seriálu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama