Reklama

Reklama

Dobré ráno, Brno!

(seriál)
  • angličtina Good Morning, Brno! (festivalový název)
Česko, (2023–2024), 7 h 52 min (Minutáž: 26–34 min)

Kamera:

Petr Koblovský

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Jan Kolařík, Zuzana Zlatohlávková, Ondřej Kokorský, Simona Lewandowska, Tereza Volánková, Ivana Hloužková, Slávek Bílský, Vojtěch Hrabák, Roman Slovák (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Dobré ráno, Brno! je osmidílný televizní seriál Jana Prušinovského, který si tentokrát vybral prostředí živě vysílaného ranního pořadu, o němž vypráví s obrovskou nadsázkou. Pořad Dobré ráno to nemá jednoduché. Je to ranní show, jejímž posláním je připravit diváky do nastávajícího dne pomocí dobré nálady. Každý ho zná, ale málokdo na něj soustředěně kouká. Pro několik šťastlivců bývá tento pořad odrazový můstek k další kariéře a pro většinu hrob... Když na Špilberku zhasne noční osvětlení, rozsvítí se v režijní místnosti studia České televize na druhé straně města červené světýlko a společně s ním se rozzáří i oči ostříleného televizního režiséra Mirka Kurše. Se svou televizní rodinou, vlastní už dávno nemá, každý sudý týden bojuje o přízeň vstávajících diváků, kteří spouštějí své televizní přijímače, aby zahnali ranní chmury. Že rána nejsou vždycky dobrá, to ví Mirek, milovník piva a žen, moc dobře. Přes nepřízeň techniky, lidského faktoru, přírodních i hromadných katastrof chce ale všem těm, kteří to potřebují, společně s moderátorkou Radkou a jejím kolegou Cyrilem pravidelně naživo popřát – Dobré ráno, Brno! (Česká televize)

(více)

Recenze (178)

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Tímto seriálem si u mě po delší době zlepšila Česká televize reputaci, protože bych nečekal, že si dokáže udělat srandu sama ze sebe. Asi je pravdou, že Pražáci by to nedokázali, ale Brno na to koule mělo - vlastně k tomu dildu na náměstí to i sedí ;-). Potěšující bylo i téměř neznámé herecké obsazení (v Divadle na Provázku jsem nebyl ani nepamatuju a to jsem moravák), které téměř na míru sedne každé postavě. Ale zpět k seriálu, u kterého mi humor sedl téměř bezvýhradně, což u Prušinovského není náhodou. Samozřejmě jsou tu díly, které byly slabší, ale u každého byly situace, které mě dokázaly hlasitě rozesmát. Celé vyznění seriálu je pozitivní a i když překvapivý závěr asi každého nepotěší, tak za sebe určitě doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Skvělý pohled do zákulisí Dobrého rána a ČT televize jako takový. Je fajn si ze sebe udělat legraci a nebát se ostrých žertů, nechutných situací, zkrátka nabídnout Brno bez obalu. Brno je město nekompromisní a v seriálu je znát, že jej ještě museli mírnit, třeba taková Zvonařka páni. Přesto, že mě postavy bavili a rád jsem sledoval prostory mého Brna, přišlo mě, že se všechno udělalo moc rychle a dobré náznaky nebyly dotaženy. Možná i rozpočet to nevím, zůstanou rozporuplné pocity, jelikož kvalita díl od dílu kolísá a vlastně zde chybí nějaký příběh. Jsou to zkrátka takové slabší etydy, jenž pak završí jedna momentka. Přes menší zklamání se už teď k seriálu vracím a vlastně jak se každý den někteří těší na jejich ranní Dobré ráno, já se na začátku každého týdne těšil na půlhoďku Prušinovského uchtylů. Je to praštěný, ale jsem za to rád. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prušinovský se odvázal do sfér, které předčily i Most! a postavily jistě mnoho diváků do pozice moralizujících rejpalů. Mně se jeho odvaha líbí. Z ne moc podnětného prostředí vyždímal maximum fórů, pravda, ne úplně stabilní kvality. Nejsem naivní, příběh neočekávám. Myslím, že ani autorovi nešlo o kdovíjak vystavěnou epiku. Prostě se bavím a těším se z toho, že je v naší veřejnoprávní televizi možné překročit určitá tabu, shodit se ve prospěch vtipu. Postava režiséra a obou moderátorů jsou skvěle napsány a zahrány. Jako velké plus hodnotím vstupy velkých jmen, jímž seriál stojí i za malé mihnutí (Pavlica, Lábus, Pawlowská, Eben…). 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O seriálu Dobré ráno, Brno jsem nějaký ten pátek věděl. Věděl jsem i to, že je pod ním podepsaný Honza Prušinovský, a že se v něm objevují herci, které, se přiznám, moc neznám. No a když se na ČT rozjela druhá série, napadlo mě ho zkusit. A to byl asi nejlepší nápad daného dne, který jsem měl, protože tenhle seriál je čirá komediální pecka. Sranda, kterou jsem dlouho nezažil a jednoznačně sranda, ke které jsem se díl za dílem neustále hrozně rád vracel. Herci jsou fantastičtí. Pro mě neznámí a okamžitě jsem si na ně zvykl. Srandovní scény mnohdy tak brutální, že jsem se řezal jak protrženej. Jediný, co mě zarazilo, tak závěr první série, který byl poměrně nečekaný a brutální. Nicméně začátek druhé série opět rozjel tradiční kadenci humoru, takže jsem rád, že tvůrci dokázali udržet komediální kvality podobného ducha. Největší překvapení pro mě nicméně jsou některé osobnosti, jako je Marhoul, Pawlovská, kteří si ze sebe také umí udělat legraci. A největší vítěz jednozačně Česká televize, která dovolila nahlédnout do televizních prostor v Brně a je to vlastně celé o ní. Byť je to dost svojské, mnohdy hodně nekompromisní, tak je cítit, že v tomto případě si ze sebe mnoho zajímavých lidí umí udělat adekvátní legraci. A mně tento přístup přijde hodně fajn a ukazuje, že český filmový rybníček umí být taky v pohodě. Snad jim to vydrží co nejdéle. Ten seriál má neskutečný potenciál. A podle mě i bezbřehé množství inspirace pro další díly. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

„To je na hovno totok, ty musíš tu stolicu pořádně ředit!“ „A jak?“ „No tak si dej burritos na Cejlu.“ Jakožto osoba, která ve Štatlu spokojeně prožila cca pětinu života, jsem převelice překvapen, že borec odkudsi od Příbrami to trefil až takto skvěle! Až jsem si z toho při sledování občas, jako např. u výše citované scény či u Kmotrovského setkání poškádlených lokálních divizí veřejnoprávní mafie, kvalitně zvlhčoval spodní prádlo (přičemž zejména kontyšák Luba Slovák, alias da Vinci z průjezdu, by si zasloužil vlastní seroš, nebo alespoň tři další řady tohoto). ------------ Resp. uvedené žel platilo toliko o první sérii a dejme tomu s přimhouřenýma bulvama o prvním dílu druhé. Následně však komusi kdesi zjevně přeskočilo a k mému zděšení se seroš bez varování přepnul na Dobré ráno v růžových Babovřeskách, tj. zasmrádlou žumpu beznadějně nehumorné a pečlivě vymýdlované scénáristické nemohoucnosti beroucí za vděk i evrgrýny jako chrápající a prdící Mirda, kterého s takovou měli raději nechat vesele komatovat a předat štafetu Šmardovi. No, Morávkovou a souložící ropuchu jsem ještě se skřípěním zubů zvládl, aniž bych prohodil obrazovku oknem, nicméně dále si dojem z první řady kurfit opravdu nehodlám. ()

Galerie (316)

Zajímavosti (30)

  • Hra, kterou Johana (Beáta Hrnčiříková) hraje na konzoli, je „Kingdom Come: Deliverance“ od českého vývojářského studia Warhorse Studios. (jetamkadlec)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama