Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtěli jenom ukrást zlato a málem vyhráli válku. Po vylodění v Normandii postupují spojenecká vojska francouzským územím a jednomu z průzkumných oddílů velí seržant Velký Joe (Telly Savalas). Členem jeho oddílu je také zkušený voják a bývalý poručík Kelly (Clint Eastwood), jenž se stal obětním beránkem po zpackané vojenské operaci. Ten během výslechu zajatého německého plukovníka zjistí, že v blízké francouzské bance se skrývá obrovské bohatství v podobě 14 000 zlatých prutů, které mají hodnotu několika miliónů dolarů. Má to ale jeden malý háček. Zlatý poklad se totiž ukrývá za nepřátelskou linií. Odhodlaný Kelly se ovšem hodlá zlata zmocnit za každou cenu a pro svůj plán naverbuje tu nejšílenější skupinu vojáků v čele se svérázným tankistou Pošukem (Donald Sutherland). K výpravě se nakonec připojí i seržant Velký Joe a bláznivá cesta za zlatou kořistí může začít... Americký režisér Brian G. Hutton se prosadil především dvěma válečnými filmy, které natočil krátce po sobě. V roce 1968 režíroval slavný snímek Kam orli nelétají s Richardem Burtonem a Clintem Eastwoodem v hlavních rolích. S Clintem Eastwoodem navázal na úspěšnou spolupráci o dva roky později ve válečné komedii Kellyho hrdinové. Tento snímek lze dnes zařadit mezi divácky nejoblíbenější válečné komedie především díky skvělému hereckému obsazení, vtipným hláškám a černému humoru, který vystihuje nesmyslnost války. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že nás Němci nechají přejít přes svůj most?" Válka představuje zisk pro bohaté, kteří se jí neúčastní. A jelikož i přímí účastníci občas chtějí představovat výjimku, tak se pár příslušníků US Army vydává za frontovou linii do Clermontu, aby si vyzvedli z banky nemalé množství zlatých cihliček. A to je mi sympatické. Takže Kelly má plán, programově pozitivní Pošuk má tanky, Velký Joe umí strategicky myslet, takže zbývá jen sehnat nějaký ponton, kapelu a ukecat jednoho sturmbannführera, aby otočil kanón správným směrem. Může to vyjít? Ono je to asi jedno, protože tohle je především vynikající zábava doprovázená rachotem střel různých kalibrů. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Banda zlodějíčků, která si chce nahrabat, protože ví, že stejně mohou umřít ! Moc zajímavé postavičky, kde každá má své unikum v sobě. Eastwood je zde spíše do počtu, protože nejvíc to zde táhne Telly Savalas a Donald Sutherland, který by za ztvárnění blázna měl dostat Oscara, takový mešuge se nevidí :-) --- Hipík, pacifista, chytač pozitivních pohledů a naprostý blázen v jedné osobě !!! ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Začátek sedmdesátých let - Amerika se bouří proti Vietnamu, Francie žije ozvěnou Mai 68 - západ věří, že války jsou navždy minulostí. A tak se v Kellyho hrdinech sešel celý svět (test: kolik národností se sešlo v jedné četě?), rozhodl se vykašlat na válku a zajistit si krásnou budoucnost. Rozhodně je na co koukat - Clint ve spojení s hláškujícím hipízákem Sutherlandem a věčně naštvaným Savalasem nenudí ani minutu. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý film, který by se dal svou kvalitou přirovnat ke kultovním klasikám jako Most u Remagenu nebo Bitva v Ardenách. Povedená zápletka, spousta legendárních herců (Clint Eastwood, Telly Savalas a komický Sutherland) v mladých letech. K tomu přidejte skutečně vydařený soundtrack, stylový konec,...zkrátka fajn podívaná - 7/10. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Nesmírná porce zábavy, napětí a dobrodružství v honbě za zlatem hluboko za nepřátelskou linií, kde se to nácky jenom hemží. Eastwood, ten co má plán. Savalas, ten schopný velitel. Sutherland, ten naprostej magor, co mu někdo nějakým zázrakem svěřil velení tanku. Skvělá akce, hlášky, vtipné situace, a vůbec vyznění celého filmu, které je třeba nebrát příliš vážně, a kterému nechybí ani ten správný westernový moment. Hrdinou se stanete tehdy, pokud o to neusilujete. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Během natáčení v Jugoslávii přišel Clint Eastwood sdělit Donaldu Sutherlandovi, že jeho manželka Shirley Douglas byla v USA zatčena při pokusu koupit ruční granáty pro hnutí Černých panterů. Ve chvíli, kdy mu líčil fakt, že za výbušniny chtěla zaplatit podepsaným šekem, se Clintovi smíchy doslova podlamovala kolena, pročež ho Sutherland musel zvednout a podpírat, aby se vůbec udržel na nohou. (Martensson35)
  • Clint Eastwood nevzpomínal na natáčení filmu i jeho výsledný dojem zrovna pozitivně: „Tohle měl být jeden z nejlepších válečných filmů všech dob. Měl ten nejlepší scénář, dobré obsazení, důmyslné protiválečné poselství. Ale z nějakého důvodu to všechno přišlo vniveč a vzešel z toho film o partě amerických flákačů za druhé světové války.“ (ClintEastwood)
  • Co se týká příslušnosti hrdinů filmu, Kelly (Clint Eastwood) a jeho muži jsou z 35. pěší divize, Pošuk (Donald Sutherland) a jeho muží patří k 6. tankové divizi a Němci, hlídající banku se zlatem, jsou z 1. tankové divize SS. (Dzin01)

Reklama

Reklama