Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Belmondo jako řízek z francouzské cizinecké legie nakopává zadek Němcům, Tunisanům a taky i Francouzům. Tvůrci měli smysl pro mírnou nadsázku a humor (ale ten hlavně dodal dokonalý Jean Paul Belmondo) a přišlo-li na vážnou strunu, ani chvíli to nevypadalo nepatřičně nebo komicky. Výborná tragikomedie, kdy se stírají rozdíly mezi vojáky a lupiči. Film využívá podobného příběhu jako americká taškařice Kellyho hrdinové, která se už bere pramálo vážně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva finta počas druhej svetovej vojny v Afrike? No vojna príliš bezva nie je, aj keď ste Belmondo a finty taktiež počas lúpeže hádzať nemôžete, radšej treba použiť násilie. Ono sa to nakoniec nejak okolnosťami podarí, to je jasné. Komédia, vojnový a heist film dokopy príliš nejde, ale Verneuilovi sa to do väčšej miery podarilo. Ono tie vtipné momenty sú totiž značne drsné, niet tu komu veriť a ja by som neveril ani tomu Belmondovi. Vo vojne totiž hrá každý sám za seba. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Už jsem měl možnosti vidět od pana Belmonda hodně filmů, ale tady jsem byl přímo zklamán. Je to zatím nejhorší film, kde se mistr žen vůbec nepředvedl. Film se mi zdá tak nějak umělý a naprosto hraný. Vztah s Němcem v tanku při útěku je přímo přikovaný k nerealitě a absurditě. Seděl jsem pět minut v křesle a netučil jsem jestli to měl být nějaký skrytý vtip. Jednání Němce, který překpokládá, že se mu bude věřit, nedokonalé. Prostě celý film ve mě zanechal poloviční výraz pořádného filmu, který si představuji od Belmonda. Musím přiznat, že manželka bankéře byla navýsostech sexy. Její ženské a prohnilé jednání přidává tomuto filmu minimálně jednu hvězdičku. Už pro tu originálnost a předvedení, které se jen tak ve filmech této provenience nevidí. Jacques Villeret se opět ukázal v roli naprostého hlupáka, na kterého jsou používány ty nejlehčí psychologické triky a on vždycky podlehne. Je mi ho tak líto. Miluji jeho film Večeře s blbcem, ale tady kledá na absolutní dno. Film jsem strávil, neboť mým cílem je vidět celou filmografii hlavní postavy. Jinak děs a bída a nespraví to ani ředitel banky, který chčije do jámy po výbuchu bomby a zabije ho vysoký proud. Všem ostatním doporučím neopakovatelnou komedii, kde šéf Belmondo hraje jako dokonalý bůh. Nenapravitelný je o tísic a jeden kilometr dál než tato prázdná, nízkopoložená, ostudné komedie. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Až se divím, že téměř 40 let po 2.svět.válce se ještě Henrimu VERNEUILOVI podařilo získat do této příjemné volovinky už 51.letého J.P. BELMONDA. On, který neměl nouzi o daleko lepší filmy se nechal přemluvit do této naivní oddychovky. Počátek filmu se mi velmi líbil, též mě zaujal (hlavně že Němce nadabovali herci, kteří buď Němci byli nebo ovládali jazyk perfektně s dobrým akcentem) to v každém filmu nebývá. Ale potom, když se začalo střílet z děla na hrad a Němci vůbec nereagovali, jsem pochopila, že se jedná o komedii. No dobrý, ale pro mě průměr. Že bych z toho byla "na větvi" to ani omylem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

O Mrchožroutech jsem si myslel, že to bude komedie ve stylu Sedmé roty, Velkého flámu nebo Belmondova Esa es. Ale ne, tohle je úplně jiný typ snímku. Vlastně by se dalo říct, že je komedií jen lehce říznutý. Komické situace zde prakticky nenajdeme, pouze peprné hlášky, které létají z Belmondových úst (zejména na adresu nebohého Jacquese Villereta). I když jsem původně očekával něco jiného, nebyl jsem zklamán. Mrchožrouti jsou dobrý válečný snímek. Bojové scény jsou výborné, stejně jako ztvárnění lokací, kde se děj snímku odehrává. Palec nahoru pro režii Henriho Verneuila. Scénář je chytře napsaný, netroufal jsem si hádat, jak to celé dopadne. Belmondova postava není zrovna čistokrevný klaďas, takže u něj můžete počítat se vším. Vskutku mi nevadí, že jsem původně očekával něco jiného..."Mně se zas už chce." - "Kdepak, to se ti jen tak zdá. Ty se přece vůbec nemůžeš posrat. Seš SS nadčlověka, smrt je tvým řemeslem. Narovnej se. Mysli na Adolfa." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Ve filmu je použit kulomet BREN (původem z Československa). (Winster)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama