Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být po nehodě či jiné nepřirozené smrti oživeni. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. (Bioscop)

(více)

Zajímavosti (24)

  • V čase 8:40 můžeme spatřit Pankrác budoucnosti. V čase 16:38 se nabízí pohled do útrob Fakulty humanitárních studií Karlovy Univerzity. V čase 23:40 tyčící se kolosální mrakodrap s nápisem: „ZÁLOHOVALI JSTE DNES,“ nad budovou Národního divadla. V čase 54:42 vidíme odehrávající se párty v klubu MeetFactory na Smíchově. V čase 01:20:16 je vidět naskýtající se krátký obraz na uprgadovanou byznys zónu ve Varšavě. Závěrečná scéna z pohřbu se odehrává u nejstarší části Olšanského hřbitova. (Arnyfe)
  • Ve filmu můžeme vidět také vozidla Škoda Enyaq, Škoda Joyste a Toyotu Previa první generace. (Maulincio)
  • Upravené majáky a světla dodala česká firma HOLOMÝ, která dodává výstražná zařízení bezpečnostním sborům ČR. (UncleMorty)
  • Detektiv Em (Andrea Mohylová) používá jako služební zbraň futurističtější CZ P10C, která na botce závěru ukazuje stav munice v zásobníku. Taková technologie dnes již existuje a vyvinula ji americká firma RADETEC. (UncleMorty)
  • Režisér Robert Hloz se vyjádřil, že původně chtěl natočit zvuk v Dolby Atmos, ale nakonec z finančních důvodů zvolil 5.1. (johnny01)
  • Vizuální efekty pro snímek vyrobilo české studio MagicLab, které má zkušenosti i s efekty pro zahraniční produkce. (CatcherBlock)
  • Hlavní hrdinka Em Trochinowská (Andrea Mohylová) používá jako své služební vozidlo Škodu Octavii 4. generace v provedení RS. Patrné je to zejména při pohledech z boku a ze záběrů z interiéru. Příď a záď vozu je pro film upraveny do futuristické podoby. (MIK0cz)
  • Ve filmu se objevují často reálné budovy upravené do sci-fi podoby. Jde například o budovu OC Kotva, Ústřední telekomunikační budovu (která byla po natáčení zdemolována) nebo nikdy nepostavenou Národní knihovnu na Letné od architekta Jana Kaplického. V závěrečných titulcích je potom zvláštní poděkování Elišce Kaplicky Fuchsové. (psychous3)
  • Viadukt, který je ve filmu vidět na jeho konci, se nachází v obci Krnsko (Stránovský viadukt) na Mladoboleslavsku. (AlfaPraenest)
  • Matěj Hádek (David Kurlstat) a Václav Neužil ml. (Mansfeld) měli původně hrát postavy toho druhého (Hádek Neužilovu a Neužil Hádkovu), ale posléze se tvůrcům zdálo, že se více hodí do rolí, které nakonec ztvárnili. (cheyene)
  • Film měl 3. července 2023 premiéru na Karlovarském festivalu v sekci „Zvláštní uvedení“, na kterou se přijel podívat i tehdejší český prezident Petr Pavel. (Leopard105)
  • Příprava a práce na filmu trvala 9 let, z toho poslední 3 roky byly práce nejintenzivnější. (Leopard105)
  • Súkromné vozidlo hlavnej hrdinky je Citroen XM Y3 (1989-1994), upravené do futuristickej podoby. (LuciusDLX)
  • Maľba v zasadacej miestnosti, v ktorej sa stretávajú vyšetrovatelia s riaditeľom Inštitútu, je "Vzkriesenie Lazára" od Marca Pina z roku c. 1570. (Zeduke)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama