Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Již zde je snadno poznat Cameronův nesporný talent. Jeho přirozený cit pro scénu a pečlivý výběr herců, co perfektně zapadají do svých rolí. Není nouze o skvělé akční sekvence a vše prostupuje napínavá, děsivá atmosféra, jejímž nositelem jsou zmutované létající piraně. Na svou dobu překvapivě dobře vypadající triky, díky kterým piraně skutečně působí jako živé. Takhle nějak by mohl vypadat komentář k Létajícím zabijákům, kdyby to byl dobrej film. Piraňa 2 je ale pravým opakem, a to doopravdy monstrózních rozměrů. Dá se říct, že je to hrozný i na takovou hnojůvku. Viděla jsem stokrát lepší braky, kterejm jsem dala taky odpad. To abych jim teď dala po hvězdě. Jsou tu dva typy děje. 1 - chvíle, kdy piraně někoho požírají a 2 - chvíle, kdy nepožírají nikoho. Tyhle chvíle stojí za naprostý hovno. Chvíle, kdy piraně útočí, stojí za hovno taky, ale jsou aspoň vtipný. Piraně většinou létají v kruzích nad obětí jako Krakonošova sojka, a když někoho žerou pod vodou, vydávají zvuky podezřele připomínající kopulující křečky. Krev nebo drastický scény se omezí na za a) ječícího člověka co si drží maketu piraně u krku a sune se k zemi a b) člověka ležícího na zemi a postříkanýho kečupem. Podle mě si k tomu Cameron ani nečuchl. Nebo spíš si k tomu čuchl, udělalo se mu špatně, upadl do kómatu a vzbudil se až když už bylo v titulkách nezvratně jeho jméno. Druhá možnost je, že po týhle močůvce se tak začal kát a zpytovat svědomí, že se lidstvu omluvil Terminátorem. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych chtěl zmínit klady oproti prvnímu dílu. Takže - určitě zajímavější lokace a herci byli řekl bych víc koukatelní a možná méně blbý než v jedničce. Bohužel to je tak všechno. Protože pak někdo popustil uzdu fantazii a vytvořil tohle veledílo. Nejdřív se to nezdálo, ale když potom piraňa vyskočila z mrtvoly uložené v chladícím boxu, zakousla sestru a uletěla oknem, tak v ten okamžuk mi došlo, že mám co dočinění s kvalitním, ale opravdu kvalitním filmem. Nemá snad význem popisovat další děj, protože se nese v duchu té scény z márnice. Je to jednoznačný odpad! Ale vzhledem k tomu že jsem se hodně zasmál tak musím jednu hvězdu udělit. 10 % ()

Reklama

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Moj 2400 film ohodnoteny na csfd pripadol na Pirana 2. Dopozerane na 3 krat ale bez spanku:).Nic som od toho necakal a ani som nic zavratne nedostal. Chudak Cameron nemoze robit zazraky s scenarom na film kde maju piranhe lietat.Tato vec u mna film zraza dole...ked boli piranhe vo vode bolo secko v pohode. ()

Lachtaan odpad!

všechny recenze uživatele

V životě jsem nebyl ničím znechucenější než onou scénou, kdy dochází k pohlavnímu styku pod mořskou hladinou v laciném hororu z osmdesátých let, který je náhle narušen krvežíznivými piraněmi, o kterých se člověk ještě později dozvídá, že umějí i lítat. Jedno utrpení je sledovat nízkorozpočtové kraviny v dnešních byť levných, alespoň koukatelných rozměrech. Ale vidět odpadní horor z minulého století je skutečně na permanentní újmu. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Tak včera jsem tenhle kousek konečně viděl :). Čekal jsem hovadinu nehorázných rozměrů... nevím jestli ej to tím že jsem předtím viděl Little Shop of Horrors a potom jsem ještě koukal na The Brain that Wouldn´t Die, ale Piraně 2 mne bavily. Film jako celek držel pohromadě, byl nadprůměrně krvavý (mnohem více než měl právo s tímhle bizardním nápadem být) a občas se v něm objevily záblesky napětí. Hudba byla velmi dobrá a chytlavá, scénář patřičně vtipný (ať už účelně nebo nechtěně) a herci nijak neuráželi. Ve výsledku byl film technicky mnohem lépe zvládnutý než díl první (i ti pirani jakkoliv si je herci drželi u těla a mávali s nima jako že je koušou, vypadali lépe než v jedničce). Další film s top bottom, který mne nijak neurazil ani nepohoršil :). Co to ale říká o mém vkusu to netuším :D. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)
  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)
  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)

Reklama

Reklama