Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený akční thriller, samozřejmě s nesmysly poplatnými devadesátým letům, ve kterých vznikl - všechno se povede až na poslední chvíli, všichni jsou nesrtelní, aneb koho zabiješ ještě třikrát vstane...Ale kromě toho, že se tu takřka pernamentně nesmyslně střílí, tak jinak je to hodně doně dobré, se super atmoškou...70% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netradičně tradiční akční film, od kterého se nedočkáte ničeho extra výjimečného, ale příjemně a v suchu strávíte hodinu a půl. A pokud se vám líbí Minnie Driver, přidejte si k mým padesáti procentům půl hvězdy (takže to bude tři a půl:)). Občas si možná všimnete hudby, a to je Christopher Young, ten borec co složil soundtrack k Shipping News. Tady ale nic světoborného k lepšímu nedá. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

70-miliónová Povodeň prišla v relatívne krátkom závese za hitom Johna Woo Operácia Zlomený šíp, ku ktorej tiež napísal scenár snaživý Graham Yost. Opäť mala Christiana Slatera (jeden z najväčších kastingových akčných omylov desaťročia) v titulnej úlohe, odohrávala sa v značne originálnom prostredí (chránená rezervácia vymenená za mestečko zasiahnuté potopou), hrdina má znova po svojom boku krásku, ktorú treba stále zachraňovať a bandu zločincov vedie charizmatický týpek. Nakoľko ho stvárnil Morgan Freeman z Vykúpenia z väznice Shawshank, nejde o čistú zápornú rolu. A práve zatopené mestečko, Freeman s náušnicou a osviežujúci scenár (podstatná časť deja sa odohráva v rôznym spôsobom zatopených kulisách, zaujímavý je i prerod kladnej postavy v zápornú a zápornej v kladnú) sú najväčšími kladmi tejto snímky. Tá je však v konečnom efekte podobne uchádzajúca a zároveň nepostačujúca, ako iný vodný projekt z toho roka, hororové béčko Chobotnica (to o rok starší Titanic bol na tom po stránke kvalít a zárobku o „trochu“ lepšie). Videl som to v kine a moc ma to nechytilo. Rozhodne poteší Randy Quaid v normálnej úlohe. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je voda, déšť a zase voda. No dobře, občas i oheň, elektřina a čluny, skútry a občas i nějaké to auto. Voda ale vede. Filmu docela obližuje střih, nějaké scény zřejmě chybí. Freeman je solidní a fajn, Quaid je fajn, ale jen chvíli. Slater dělá, co může. Z hlavní hrdinky, takto dámy v nesnázích, se ovšem na zadek neposadíte. Protože hlavním hrdinou je voda... Voda úplně všude. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama