Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (46)

Fr 

všechny recenze uživatele

NAŠE ZDRAVOTNICTVÍ JE ZANEDBANÉ. VIKRAM RATHORE STANOVIL NA NÁPRAVU TOHOTO SYSTÉMU 5 HODIN. ČEKALI JSME ROKY NA ZLEPŠENÍ NAŠÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE. VIKRAM RATHORE POSKYTL SYSTÉMU PĚT HODIN NA NÁPRAVU. A VIDÍME, ŽE TO MOŽNÉ JE…“  Hele… neskutečně efektní filmařina! Vlastně taková… jakou umí jen Indové! Příběh o novodobým Robinovi Hoodovi je filmem pro velký plátno a myslím, že se blíží doba, kdy na něm tyhle kousky budou předvádět (masově) i u nás. Jasně, měli by z toho vyhodit ty „zpívánky“, což by pomohlo tempu i stopáži. (Takhle je doma musím přetáčet…i když jsou ty chorea fajn a kurevsky barevný…) Připravte se v podstatě na superhrdinskej film. Baví mě to, páč to má v sobě to, co třeba posledním „Postradatelným“ chybělo – kurevskou nadsázku, parádní vizuál a (dokonce) týmovou akci!  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Indický herec a filmový producent Shah Rukh Khan, známý také pod zkratkou SRK, si zde vystřihl dvojroli. 2.) Film vytvořil několik kasovních rekordů pro hindský film a předběhl ty, které stanovil předchozí Khanův film „Pathaan“ (2023). 3.) Film byl natočen s rozpočtem 38 mil. USD. 4.) Scénář „čerpá“ ze skutečných průserů v indických veřejných zakázkách. 5.) Thx za titule „vasabi“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totální haluz u které vůbec netuším komu byla určena. Předchozí moje dva střety s Indickými akčňáky dopadly relativně dobře, ale tohle je asi jak jsem dle ohlasů pochopil ten čistokrevný Bolywood a to není nic pro mě. Přes hromadu patosu levicových nesmyslů a tanečků občas vysvitne i nějaká ta akce, ale ta je pro mě totálně nekoukatelná. Víc už to rozebírat nehodlám. V tomto případě bude asi nejlepší uplatnit zásadu třikrát a dost.15% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická kinematografie je extrémně specifická a je snad jediná, která kombinuje šíleně přepálenou, efektní akci s lacinou romantikou jak z telenovel a ještě přidává barevná, muzikálová čísla. To vše zabalené pokud možno v takřka 3 hodinové podobě. Takový je přesně Jawan a i přes vše co mi na indických filmech vadí, tentokrát mi to docela sedlo. Akce je přepálená, efektní, extrémně zpomalená a častokrát velkolepá. Muzikálová čísla rušivá ale v celkovém vyznění ne tak likvidační, jako tomu bývá jindy. Všehovšudy je Jawan přesně tím, co divák očekává od indického akčního filmu a pokud jste jeho příznivci, je to na plný počet. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Největší hardcore masala nářez od dob 24. ________ Jawan rozhodně není film, který by se extra snažil zaujmout globální publikum. Vlastně ani nevím, jestli zaujme to severoindické, protože jde o bollywoodský film spíš papírově. Ano, hraje v tom Shahrukh, produkovala to jeho společnost Red Chillies Entertainment a mluví se tam hindsky, ale má to formu jižanského masala filmu, který navíc každou chvíli odkazuje k nějakému jinému snímku. Jednou je to Lví král :) , ovšem převažují aluze na filmy jihoindické + ty bollywoodské s jižanskými prvky. Někdy jde jen hlášky, ovšem třeba jedna z akčních scén je otevřenou citací Rajamouliho Vikramarkudu. ________ Nejde o to, že by divák ke své spokojenosti musel všechny ty odkazy pochytat. Jde o to, že ten film prostě je typicky jižanský v mnoha ohledech – je nadprůměrně násilný, epizodický, stylisticky ultra-excesivní a nedělá si velké starosti s motivovaností hudebních scén (nebo zkratkovité milostné linky). I ústřední motiv byl často zpracovávaný právě v jižních filmech, třeba těch Shankarových. ________ V propagačních materiálech se člověk nedozvěděl nic o ději a z šíleného traileru se vyčíst nedal. Dokonce se šířily mylné informace o tom, jaké postavy (jo, je jich víc) hraje Shahrukh. Což je pochopitelné vzhledem k tomu, že Jawan vyloženě stojí na tom, že o postavách i situacích neustále předhazuje nějaké nové informace a chce diváky překvapovat. Několikrát je pointa určité sekvence jasná dopředu, ale přesto je tenhle postup docela efektní. ________ S čím jsem měl problém? Režisérovi Atleemu (ano, je z jižní Indie) nikdo nemůže vyčítat, že by neuměl cool záběry, jenže je to prostě spíš klipař. Takže Jawan je rozhodně film pro velké plátno (fakt vypadá velkolepě a draze a i ty hudební scény, které se na Youtube nezdají nijak mimořádné, na plátně vynikají), ale také je svou cool efektností za každou cenu docela únavný a hrozí přetížením smyslů. Těžko jsem si užíval akční scény jako atrakce, protože jednak jsou často natočené jako ty špatné hollywoodské (s nepřehledným rychlým střihem a roztřesenou kamerou) a jednak prostě nemůžou působit příliš mimořádně ve filmu, který potřebuje zpomalené záběry a poskočný střih i na scénu, v níž si postava nasazuje brýle. ________ Spokojenost přesto bohatě převažuje, takže dávám 9 falešných pleší z 10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Indický meníčko o několika chodech pro početné publikum. Pro každého něco. Netušil jsem o co půjde... začíná famózní choreograficky vytříbenou akcí, přejde do krimi thrilleru, začne na diváka pomrkávat politickou agitkou, že se nebere tak úplně vážně, a dorazí to romantikou a pestrobatevnými hudebními videoklipy. Jo, to je Indie překvapivých chutí. Bollywoodský vymazlený akční nářez s absurdní stopáží natahovanou snad až zbytečně mnohavrstevnatým příběhem s romantickou linkou. Ty akční scény jsou fakt efektní! 85% (viděl jsem 1x) ()

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný názov filmu bol "Sanki" a tak bol aj ohlásený. Sanki v hindčine znamená maniak. Film bol potom premenovaný na Jawan, čo v preklade znamená vojak. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v septembri 2021 a natáčanie prebiehalo v Pune, Bombaji, Hajdarábade, Chennai, Rádžastháne a Aurangabáde (India). (Arsenal83)
  • Podľa Khana je ústrednou témou filmu „posilnenie postavenia žien“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama