Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

duklak2 

všechny recenze uživatele

A jdeme to pořádně roztočit. Co? No přece ruskou ruletu:-). Tento pořad by v dnešní době měli ukazovat začínajícím komikům. Takhle se dělá zábava. Mohli klidně říci v 90. letech minulého století pánové Kaiser a Lábus. Dobře si na to pamatuji a nejedna slzička mi ukápne, že doba, kdy se tento pořad vysílal je už dávno pryč. Ach jo. Neustále na někoho apeluji ať vymyslí stroj času, ale pořád se nic neděje. Chci se vrátit do dětských let. Nechápu, jak někoho může bavit být dospělým člověkem. Zábavné scénky, které vždy pobavily. Měly nápad i pointu a to je co říct. Trochu je mi líto, že jsem viděl jen málo dílů, ale já dřív televizi moc nesledoval. Kaiser s Lábusem byli komici na úrovni. Škoda, že jejich sláva je ty tam. Vždycky jsem přemýšlel, kde berou tolik síly na ten jejich neskutečně výborný humor. A překvapivé bylo také to, jak za krátký časový limit dokázali připravit scénku na náhodně vylosovaný motiv, který do pořadu poslali diváci. Je smutné jak spousta lidí dokáže zapomenout, jak je např. Kaiser rozesmíval v 90. letech v tomto pořadu. Všichni si ho dnes spojují jen s alkoholem a baví se nad články v trapných bulvárních denících. Je mi z toho trochu do breku. Kdyby tento pořad reprízovali dnes a proti němu postavili nějaký jiný, nedávno vzniklý (např. TELE TELE, Dobroty, Novoty:-), tak je asi jasné, kdo by odešel jako vítěz. Takže ruleto, máš ode mě 4 hvězdičky, které se lehce dotýkají pěti. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů televizní zábavy, spolu s Gumáky a Politickým harašením vlastně jediný zábavný pořad TV Nova, který mě kdy zaujal. Řezal jsem se smíchy už v 90. letech a ani dnes tomu není jinak. Některé scénky si Kaiser a Lábus takřka okopírovali z jejich rozhlasového seriálu Tlučhořovi (což mi pochopitelně nevadí), např. scénka Erotický telefon je v podstatě díl 119. Kontakt a První rande chlapce a dívky je zas mírně upravený díl 82. Růžena je sama doma. Obzvlášť výborná je scénka Otravná cestující a nebo Současné ekonomické problémy. "Kde je táta? V Orlické přehradě. A kde je máma? V práci, tuneluje. A kde je ségra? Na E15. A brácha? Doživotí.":-) Trochu mi vadilo, že těch scének nebylo víc, do jednoho pořadu by se vešly minimálně 4, možná i 5, nebýt těch hudebních vsuvek a nezáživných lekcí mimiky "detektiva Tomsy", kvůli nimž nemohu dát plný počet 5 *. ()

Reklama

DavidAAAA odpad!

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku mne to minulo a nyní jsem byl nucen sledovat jeden díl. Nevím, možná ty ostatní jsou dobré, když tady čtu ta hodnocení, ale tenhle teda fakt ne. Humor založený na neustálých vulgaritách, tak rychlé mluvě, že jí téměř není rozumět a stálém opakování jedné věty ( protože druhý dělá, jako že jí nerozumí ), mi přijde vrcholně idiotský a trapný. Nechutná záležitost, ze který se mi dělalo fyzicky špatně a chtělo se mi zvracet. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých dílů je samozřejmě různá, ale je to improvizace a jako taková velmi dobrá. Hodně pořadu napomáhá i Marek Eben coby konferenciér, na jehož uhlazený projev jsme už roky zvyklí. V té době to však pro něj byla role do jisté míry nová. Ti, kdo Kaisera s Lábusem nemusí, by ani nejspíše Ruskou ruletu sledovat neměli. Komika těchto dvou herců je svým způsobem známá a tak vás nic nového nepřekvapí, jde tedy i o určité sympatie k oběma zmíněným. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

Scénky měly sice dost kolísavou úroveň, ale co byste taky chtěli od improvizace, že? Už jen za to, že do toho pánové Kaiser s Lábusem šli, si zaslouží uznání a ikdyby "jen" každá třetí scénka byla opravdu vtipná, pořád je to úctyhodný výkon. Znám spusty rádoby-komiků, co mají scénář dlouhý jako bakalářskou práci a zasměju se jednou za večer. "Upozorňujeme řidiče, že ve večerních hodinách se na některých silnicích druhé třídy může tvořit tma!" ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama