Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ne, nepoučili se. Nemocniční seriál by neměl být o lidech, ale o samotných doktorech. To by na nich mělo být to nejzajímavější. Jejich práce a jejich postoje k ní, které by vytvářely další a další zápletky. Tak jak to dokázala Pohotovost nebo mí milovaní Chirurgové. Tenhle český pokus o oživení legendy dopadl spíš trapasem, než seriózním seriálem. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Původní seriál považuji za to nej z našich seriálů a tak jsem byl zvědavý jak se s "legendou" popasují další scénáristé a režiséři. Nechci být přehnaně kritický - z toho kvanta materiálu, který jsem viděl se mi i nějaké věci líbily, ale celek působí jakoby s původní Nemocnicí měl společná jen jména postav. Naštěstí tu jsou Abrhám, Janžurová, Vinklář, kteří utáhnou i slabší věci. Tuším kde se stala hlavní chyba - v této sérii totiž chybí humor a vypjaté situace jsou tu tak trochu samoúčelné. Z doktorky Čeňkové se stala zmatená stařenka, z mladého Sovy a jeho manželky jsou záporné postavy (které podbarvuje teatrální hudba), linie potomků jsou nezajímavé... atd... Je mi líto, ale nepovedlo se to, očekávání byla převysoká. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Zase tak zle bych to neviděl. Ona ani ta první nemocnice nebyla nic extra prostě průměr. U tohodle pokračování ,které bylo neskutečně sledované až se tomu ted při repríze nechce ani věřit ,že jsme na to koukali. Ten seriál má jednu velkou chybu a to ,že podruhý už to prostě diváka nebaví aspon mě (a to jsem ted náhodou viděl jeden díl) vůbec. Herci jsou až moc toporný. A děj se až moc točí kolem současné situaci viz politika,či podnikání. Na úkor vztahů. ()

Tamdydam odpad!

všechny recenze uživatele

Tento seriál je podle mě v náší kotlině velmi přelomový a významný. Pokud se nemýlím, tak právě on odstartoval lavinu těch nejzhovadilejších seriálů, jeké kdy u nás vznikly ( Ulice, Ordinace v růžové zahradě, Velmi křehké vztahy pro velmi pevné nervy... ). Viděl jsem několik celých dílů ! a musím říct, že mě to vysloveně naštvalo. V novinách se neobjěvil jediný spravedlivý komentář, ztrapnila se v tom polovina mých oblíbených herců, vyhodilo se na to prachů, jako snad doposud za žádný český seriál,... Děs běs. Hudba strašná, děj stupidní, dialogy k pláči, scény z operačního sálu připomínající krvavá jatka,... Ale zas mě těší, že další pokračování už horší být nemůže ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem mám vážně problém. Tuhle Nemocnici jsem viděl několikrát a moje hodnocení osciluje, vidím a cítím prachy, zosobněné jakýmsi dr. Borkem Severou, scénáristickou křeč, technické nedotaženosti a celkovou zbytečnost, na straně druhé ale sem tam nějaký ten příjemný detail, který si užívám. Jediné, co bez výhrad zbožňuju, je herecký tandem Tomáš Töpfer & Barbora Hrzánová, i mladá generace herců není špatná - obzvlášť Zuzana Dřízhalová. Ale celkový dojem jednohubky s prošlou záruční lhůtou se stejně zbavit nemůžu. A zároveň mi to jako celek už nějak přestává vadit. Další český seriál, no. Tedy, takhle rozpolcený jsem nebyl už dlouho. V porovnáním s tímto je "stará" Nemocnice OPRAVDU umělecké dílo. Kdyby se jednalo o řadový doktorský seriál, člověk by se s nedostatky smířil, ale takhle... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)
  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)
  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno