Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

dANo 

všechny recenze uživatele

Úplne prvá časť krtka a jeho príbehov je zaujímavá v tom, že v nej krtko zrozumiteľne hovorí (v češtine:), takže to nie je iba to internacionálne "júúú", či "hele, hele"... :o)) Ale ináč je to veľmi krásna rozprávka o tom, ako si s pomocou rozličných zvieratiek v lese dokáže krtko ušiť modré nohavice s veľkými vreckami, aby v nich mohol nosiť všetky tie vecičky, ktoré nájde... ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl vždycky problémy s tím, že jsem měl v kapsách příliš mnoho věcí (a to tam kolikrát nebyl kapesník) a otázka kapes a módy mě trápí doteď, protože mít mobil, peněženku s doklady a klíče v jedněch kalhotách se vždycky na kapsách podepíše. Velice naučné, doteď si pamatuji technické zpracování lnu, zajímalo by mě, co si děti odnáší za poučení z Pokémonů a podobných krávovin. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Sedmá pečeť, Cabiriiny noci, Stezky slávy, Jeřábi táhnou a první Krteček. Ten padesátý sedmý měl něco do sebe. — Jako malinkého mě na tom mátly dvě věci – mluvící kytka, co se kultivovaným ženským hlasem ohrazuje proti útokům brouků a housenek, načež se nechá bez hlesu vyrvat z kořenů, a taky to asi bylo moje první setkání s eliptickým střihem: nechápal jsem, jak krtek ví, co má dělat, když mu to len nestihl říct. Jo, to už je dávno. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Krtko je skvelý, roztomilý, nesmrteľný. Konkrétne tento diel patrí k mojim najobľúbenejším, pretože mal ten "šmrnc". Na to, že to bolo z roku 1957 to bolo naozaj geniálne ... Myslím, že ani veľkoštúdia ako Pixar či Walt-Disney by sa za takéto majstrovské dielo nehanbilo. Zdeněk Miler napísal scenár k príbehu, ktorý spočíva vlastne len v tom, že krtko potrebuje nohavice. A je to skvelé :). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úplně první Krtek si pořídil kalhoty. Zajímavé je, že nikdy potom, alespoň co mě paměť (ne)slouží, už na sobě tyto kalhotky neměl a to po nich tak toužil. Také zde můžeme slyšet jeho hlas, což je unikát vzhledem k tomu, že ani on ani jiná zvířátka už hlas používali pouze k zvukům. Takže se milé děti usaďte a podívejte se, jak se vyrábějí průmyslové kalhoty... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)
  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama